Σετούμπαλ, Πορτογαλία: Κάλεσμα σε αντικαπιταλιστική και αντεξουσιαστική διαδήλωση την Πρωτομαγιά

Είμαστε τα παιδιά σου, τα αδέρφια σου, οι γείτονές σου. Είμαστε αυτοί που σε σερβίρουν στις καφετέριες, που περιμένουν μαζί σου το λεωφορείο, που σου εξομολογούνται ότι είναι κουρασμένοι μετά το οκτάωρο πλάι σου…

Είμαστε απλώς άνθρωποι… με αίμα στις φλέβες μας! Δεν είμαστε τρομοκράτες, δε θέλουμε να καταστρέψουμε τον κόσμο, ούτε θέλουμε να αποκομίσουμε όφελος με το θάνατο. Αντιθέτως, εξεγειρόμαστε ενάντια σε αυτούς που επιβάλλουν τον τρόμο πάνω στους φτωχούς και στους εργάτες. Διεξάγουμε επίθεση εναντίον όσων χειραγωγούν τη ζωή μας, όσων εκμεταλλεύονται και καταστρέφουν τον πλανήτη μας, ενώ παρουσιάζονται στα ΜΜΕ ξεδιάντροπα ως καλός κόσμος. Γι’ αυτό μας θεωρούν απειλή και χρησιμοποιούν τα μέσα που ελέγχουν για να σε κάνουν να πιστέψεις το ίδιο…

Είναι λόγω της ριζοσπαστικής μας αγάπης για τη λευτεριά που δε μας αρκεί να διαδηλώνουμε ειρηνικά, ενόσω οι τραπεζίτες μάς κλέβουν τα λεφτά μας, η αστυνομία γελάει μαζί μας την ίδια ώρα που μας χτυπάει, και το κράτος μάς αποκαλεί αξιολύπητους, προστατευμένο στο άνετο παλάτι του από χρυσό και υποκρισία.

Είμαστε απλώς άνθρωποι… αλλά έχουμε τσίπα! Δε θέλουμε να ψηφίσετε ούτε εμάς, ούτε κανέναν, δε θέλουμε να βγάλουμε φράγκα με την πολιτική, ούτε να επιβάλλουμε σε κανέναν τα ιδανικά μας. Δε θέλουμε να είμαστε αφέντες κανενός, ούτε και σκλάβοι. Θέλουμε να σταθούμε πλάι σε όσους επιδιώκουν να αγωνιστούν για μια ζωή αξιοπρεπή, ελεύθερη και αλληλέγγυα.

Τελικά, είμαστε απλώς άνθρωποι, αλλά από κείνους που είναι διατεθειμένοι να διακινδυνεύσουν, να οικοδομήσουν, από κείνους που είναι διατεθειμένοι να βγουν στο δρόμο και να κρύψουν το πρόσωπο, για να μπορέσουμε να δείξουμε όλοι μας το πρόσωπό μας.

Τρίτη, 1 Μάη 2012, ώρα 14.00 — προσυγκέντρωση: Lg Misericórdia

Terra Livre/Ελεύθερη Γη