Αθήνα, 17 Μάη: Για την ενίσχυση της αμφίδρομης αλληλεγγύης

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ
γάμησε το κράτος, το στρατό και το νόμο

Την Πέμπτη, 17 Μάη, μέλη του μεταφραστικού δικτύου αντιπληροφόρησης Contra Info σε συνέχεια της προσπάθειας για την ενίσχυση της διεθνούς και αμφίδρομης αλληλεγγύης αναρτήσαμε πανό σε πέντε διαφορετικά σημεία της περιοχής των Εξαρχείων.

Στην είσοδο του Πολυτεχνείου, επί της οδού Στουρνάρη, τοποθετήσαμε πανό σε αλληλεγγύη με το σύντροφο Νταβίδ Λαμάρτε [David Lamarte], εργαζόμενο στα ταξί στο Μοντεβιδέο, ο οποίος συνελήφθη από τις διωκτικές αρχές του ουρουγουανικού κράτους στις 9 Μάη. Στις 17 Μάη είχε καλεστεί διαδήλωση για τον Νταβίδ στο Μοντεβιδέο, γι’ αυτό και στείλαμε ένα σινιάλο αλληλεγγύης την ίδια μέρα απ’ την Ελλάδα. Ο Νταβίδ Λαμάρτε είναι αναρχικός σύντροφος με ενεργή συμμετοχή στα κινήματα αντίστασης εδώ και 15 χρόνια – από την παλιότερη Αναρχοπάνκικη Αντίσταση στα χρόνια της εφηβείας του έως τις γραμμές του μαχητικού συνδικάτου οδηγών και τηλεφωνητών ταξί (SUATT), όπως και σε διάφορες αναρχικές συλλογικότητες. Αυτήν τη στιγμή απειλείται με ποινή φυλάκισης 3 μηνών έως 3 ετών, ανάλογα με τις ορέξεις των δικαστικών αρχών, των οποίων η απόφαση εκκρεμεί. Ο σύντροφος βρίσκεται έγκλειστος και κατηγορείται πως συγκρούστηκε με απεργοσπάστες οδηγούς ταξί, σπάζοντας επίσης ένα ταξίμετρο, κατά τη διάρκεια των πρωτομαγιάτικων απεργιακών εκδηλώσεων.

Στην κλειστή πύλη του Πολυτεχνείου επί της οδού Πατησίων αναρτήσαμε ένα πανό, γραμμένο σε πορτογαλικά κι ελληνικά, σε αλληλεγγύη με τις φαβέλες και τις καταλήψεις στη Βραζιλία, που χτυπιούνται ανελέητα από τους κεφαλαιούχους και τα καθάρματα της βραζιλιάνικης δικαιοσύνης και αστυνομίας. Οι φτωχογειτονιές του Ρίο ντε Ζανέιρο, του Σάο Πάολο, του Μπέλο Οριζόντε και τόσων ακόμα περιοχών της βραζιλιάνικης επικράτειας ισοπεδώνονται καθημερινά για να προχωρήσουν τα κατασκευαστικά τερατουργήματα του Μουντιάλ του 2014 και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 και γενικά τα σχέδια «εξευγενισμού» του Κεφαλαίου. Χιλιάδες οικογένειες έχουν ήδη εκτοπιστεί και χιλιάδες ακόμη άνθρωποι θα εκτοπιστούν και θα μείνουν άστεγοι, για χάρη της περίφημης «ανάπτυξης» και των μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Την ίδια μέρα λοιπόν που παραδινόταν η ολυμπιακή φλόγα από το Καλλιμάρμαρο στην Αθήνα προς το Ηνωμένο Βασίλειο για τους θερινούς Αγώνες του 2012, εμείς είπαμε ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΕΣ.

Στην πλατεία Εξαρχείων αναρτήσαμε πανό σε αλληλεγγύη με τους αναρχικούς και τους εξεγερμένους στη Βαρκελώνη, που μετά τη γενική απεργία της 29ης Μάρτη δέχονται τη λυσσαλέα επίθεση των κρατικών σκυλιών, με μπούκες σε σπίτια και συλλήψεις αγωνιστών, καθώς και εκδικητικές προφυλακίσεις διαδηλωτών, τη στρατιωτικοποίηση της πόλης της Βαρκελώνης και της ευρύτερης Καταλονίας, μαζί με την καλλιέργεια ενός κλίματος τρομοϋστερίας από τα κωλοκάναλα και τις καθεστωτικές εφημερίδες, και μία δίχως προηγούμενο ποινικοποίηση των κοινωνικών και ανατρεπτικών αγώνων. Σηκώνουμε τη γροθιά μας και χαιρετάμε τα συντρόφια που δε γονατίζουν, φωνάζοντας «Ζήτω το Ρόδο της Φωτιάς!» όπως είναι το προσωνύμιο της πόλης.

Στην πλατεία Εξαρχείων αναρτήσαμε επίσης ένα πανό στ’ αγγλικά σε αλληλεγγύη με τους αναρχικούς στην Τουρκία. Οι μπάτσοι και οι δικαστές στην Τουρκία επιχειρούν να τρομοκρατήσουν και να ανακόψουν την ορμή των συντρόφων που βγαίνουν μπροστά και αντεπιτίθενται στη βαρβαρότητα του κράτους και του Κεφαλαίου. Οι μαζικές προσαγωγές και πολιτικές διώξεις, καθώς και οι επιδρομές σε σπίτια αναρχικών και κοινωνικά στέκια, που ξεκίνησαν στις 14 Μάη, είναι η απάντηση των εξουσιαστών στις εικόνες εξέγερσης που γέννησαν οι δρόμοι της Ιστάνμπουλ την Πρωτομαγιά. Την ίδια ώρα που ναζί και πατριώτες στην Ελλάδα ψάχνουν για «θερμά επεισόδια» με την Τουρκία, εμείς λέμε ΓΑΜΙΕΤΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ, Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, σε Ελλάδα, Τουρκία και παντού.

Έξω από το παλιό Χημείο στην οδό Σόλωνος –δηλαδή πιο κάτω από τη Νομική, που έχει αναδειχθεί σ’ ένα από τα θέατρα επιχειρήσεων του θεσμοθετημένου φασισμού– σηκώσαμε ένα πανό γραμμένο στα γαλλικά, με στόχο να απευθυνθούμε σε γαλλόφωνους εμιγκρέδες. Το πανό γράφει: «ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΝΑΖΙ, ΜΙΑ ΜΟΛΟΤΟΦ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΦΕΝΤΙΚΟ, ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ».

Με την μπογιά που μας ξέμεινε γράψαμε και μερικά συνθήματα στα ισπανικά και στα γαλλικά ενάντια στην κοινωνία των φυλακών, σε αλληλεγγύη με τους κρατουμένους ανά τον κόσμο.

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ
η αλληλεγγύη δεν είναι μονάχα μια λέξη γραμμένη

Για τη διάδοση της εμπρηστικής διεθνούς αλληλεγγύης!
Φωτιά στα κράτη και στα σύνορά τους!

No Comments “Αθήνα, 17 Μάη: Για την ενίσχυση της αμφίδρομης αλληλεγγύης”