Αμβούργο: Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο κόσμο στην Ελλάδα

Το τελευταίο εξάμηνο αυξήθηκαν οι δράσεις αλληλεγγύης για τον κόσμο και τα συντρόφια στην Ελλάδα που αγωνίζονται ενάντια στο σύστημα και στις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης.

Ιδίως όταν βρίσκεται κανείς σε κατάσταση στην οποία περιτριγυρίζεται απ’ τους νικητές της κρίσης, συχνά δεν ξέρει από πού να πρωταρχίσει. Γενικά, μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας στη Γερμανία δεν μπορεί καν να συλλάβει τι σημαίνουν οι επιπτώσεις της κρίσης –οι περικοπές– για τις ζωές των ανθρώπων που ζουν στην Ελλάδα. Αν είσαι ανάμεσα στους «νικητές» που διαδραματίζουν ηγετικό ρόλο στην κρίση, δεν την αισθάνεται χρηματοδοτικά ούτε και οικονομικά εδώ πέρα.

Εκτός από την οικονομική ενίσχυση φυλακισμένων συντρόφων και δραστηριότητες αλληλεγγύης, όπως είναι η αποστολή γραμμάτων σε κρατουμένους, καθώς και άλλες εκδηλώσεις, έγιναν περαιτέρω συζητήσεις γύρω από την κρίση και την κατάσταση στην Ελλάδα, καθώς και τη στάση μας απέναντι στις εξελίξεις αυτές.

Ένα από τ’ αποτελέσματα αυτών των κινήσεων ήτανε να δείξουν κάποια συντρόφια την επαναστατική τους αλληλεγγύη μέσω επιθέσεων ενάντια και στην εδώ πραγματικότητα. Έτσι, έλαβαν χώρα επιθέσεις σε διαφορετικές γερμανικές πόλεις σε ένδειξη αλληλεγγύη προς κρατουμένους, καθώς και επιθέσεις κατά των τραπεζών και των κερδοσκόπων της κρίσης.

Μερικές επιθετικές δράσεις αλληλεγγύης προς τους αγώνες στην Ελλάδα πραγματώθηκαν επίσης στο Αμβούργο το 2012:

27-28 Φλεβάρη – Εφόρμηση ενάντια σε έξι τραπεζικά υποκαταστήματα σε αλληλεγγύη προς αγωνιστές και απεργούς στην Ελλάδα.

3 Μάη – Επίσκεψη σε χώρους στάθμευσης γραφείων της Deutsche Telekom και πυρπόληση εταιρικών οχημάτων. Η Telekom είναι νικήτρια της κρίσης και συνιδιοκτήτρια του ελληνικού οργανισμού τηλεπικοινωνιών, OTE. Επιπλέον, η Telekom με το φάσμα των επιχειρήσεών της συνιστά παράδειγμα της αυξανόμενης πολιτικο-στρατιωτικής συνεργασίας.

25 Αυγούστου – Γιορτή δρόμου/γειτονιάς, μη αδειοδοτημένη απ’ τις Αρχές, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους αγώνες στην Ελλάδα. Πανό, κουβέντες και μοίρασμα ενημερωτικού υλικού σε χιλιάδες επισκέπτες. Το ίδιο βράδυ άναψαν φωτιές και σπάστηκαν βιτρίνες τραπεζών.

23 Αυγούστου – Σπάστηκε και βάφτηκε πρόσοψη κτηρίου όπου στεγάζεται η Telekom.

πηγή