[Ελληνικές φυλακές] Χαιρετισμός του Νίκου Ρωμανού για την εκδήλωση της 16ης Νοέμβρη στο Μπιλμπάο

Σύντομος χαιρετισμός του αναρχικού συντρόφου, απεργού πείνας από 10/11, που διαβάστηκε κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας αντιπληροφόρησης στο Μπιλμπάο σε αλληλεγγύη στους αναρχικούς κρατουμένους στην Ελλάδα:

Συντρόφισσες και σύντροφοι, χιλιόμετρα μας χωρίζουν, μα οι καρδιές μας μας φέρνουν κοντά.

Εκδηλώσεις σαν αυτήν που διοργανώνει σήμερα το Contra Info, στην κατάληψη Izar Beltz στο Μπιλμπάο, έχουν για μένα μεγάλη σημασία, όχι μόνο σα σημεία και φορείς αντιπληροφόρησης κι ενημέρωσης, όχι μόνο σαν τόποι συνάντησης κι επικοινωνίας αναρχικών συντρόφων και συντροφισσών, αλλά και σαν επικοινωνία κι αλληλεπίδραση των αγωνιστών μέσα κι έξω απ’ τα τείχη των φυλακών.

Των φυλακών, που αποτελούν συμπυκνωμένη την μισητή ουσία της Κυριαρχίας, ό,τι όνομα κι αν παίρνει κατά καιρούς, στην πιο σκληρή μορφή της. Που θέλουν να φοβίζουν και να παραδειγματίζουν, να τιμωρούν και να εξοντώνουν. Που θέλουν να καθαγιάζουν τις ενοχές μιας κοινωνίας που φωνάζει εκεί που την παίρνει και το βουλώνει εκεί που θα ’πρεπε να ουρλιάζει…

Προσωπικά, διανύω ήδη την 7η ημέρα απεργίας πείνας, σε μια προσπάθεια να κερδίσω ανάσες ελευθερίας από την ασφυκτική αυτή συνθήκη των μπουντρουμιών της δημοκρατίας. Δεν θέλω να κουράσω μιλώντας για την υπόθεσή μου· άλλωστε, το κείμενό μου για την απεργία μεταφράστηκε ήδη και θα υπάρχει στην εκδήλωση.

Θέλω μόνο να μεταφέρω τους χαιρετισμούς μου σ’ όσους βρίσκονται στην εκδήλωση, την αλληλεγγύη μου στους ανά τον κόσμο φυλακισμένους αναρχικούς, και το άσβεστο πάθος για ελευθερία σ’ όσους αγωνίζονται με αξιοπρέπεια κι επιθετικότητα, ανοίγοντας ρήγματα που θα συντρίψουν τα τείχη όχι μόνο των φυλακών που κλείνουν εμάς αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας-φυλακή.

Καλή δύναμη…

υλικό που μοιράστηκε εδώ: 1, 2

No Comments “[Ελληνικές φυλακές] Χαιρετισμός του Νίκου Ρωμανού για την εκδήλωση της 16ης Νοέμβρη στο Μπιλμπάο”