Καταλονία: Σαμποτάζ σε αλληλεγγύη στους/στις διωκόμενους/-ες της επιχείρησης Πανδώρα

Τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, 30 Γενάρη, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η είδηση της άρσης του απόρρητου της δικογραφίας και διέρρευσε ότι τα συντρόφια επρόκειτο ν’ αποφυλακιστούν με καταβολή εγγύησης, αποφασίσαμε να βγούμε στους δρόμους για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας.

Σαμποτάραμε τα ΑΤΜ και τις βιτρίνες των ακόλουθων υποκαταστημάτων της τράπεζας Santander:

Στο Ματαρό τις τράπεζες που βρίσκονται στις οδούς Καμί ντε Μιγ, Πλάσα ντε Γρανογέρς, Πλάσα Σάντα Άννα, Σαντ Κουγάτ, Αβενίδα ντε Αμέρικα και Βία Εουρόπα. Σαμποτάραμε επίσης τα υποκαταστήματα της ίδιας τράπεζας στις περιοχές του Μασνού, Βιλασσάρ ντε Μαρ και Πρεμιά ντε Μαρ.

Διαλέξαμε τον τραπεζικό όμιλο Santander γιατί είναι ο αποκλειστικός διαχειριστής των καταθέσεων χρηματικών ποσών των φυλακών του ισπανικού κράτους, διακινώντας ετησίως περί τα 100 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Κερδοσκοπεί και αποκομίζει οφέλη με το υπέρογκο αυτό ποσό χρημάτων που προέρχεται από τον πόνο και τον εγκλεισμό χιλιάδων ατόμων.

Αν και γιορτάζουμε το γεγονός της αποφυλάκισης των συντρόφων μας, μας είναι ωστόσο σαφές πως έχουμε ακόμα πολύ και δύσβατο δρόμο μπροστά μας και πως όσο υπάρχει αντίσταση απέναντι στην κυριαρχία του καπιταλιστικού συστήματος το κράτος κι οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του πάντοτε θα επιχειρούν να την ξεκάνουν. Όπως είπαν και τα συντρόφια μας πριν κάποιες μέρες, όλο δαύτο μονάχα μας δυνάμωσε.

Να μη σβήσει η φλόγα της αλληλεγγύης.

Λευτεριά στη Μόνικα και στον Φρανσίσκο!

αγγλικά | γαλλικά | πορτογαλικά