Βρυξέλλες: Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους πολιτικούς κρατούμενους στην Ελλάδα

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΑΒΒΑ!
ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Απαντώντας στο κάλεσμα του Δικτύου Αγωνιστών Κρατουμένων, πατήσαμε συνθήματα στην έδρα της Deutsche Bank στις Βρυξέλλες, σ’ ένδειξη αλληλεγγύης προς τους πολιτικούς κρατούμενους στην Ελλάδα και σε στήριξη των αιτημάτων τους.

Από τις 2 Μαρτίου, 22 αναρχικοί κρατούμενοι και 8 κρατούμενοι (τύπου Γ) του DHKP-C διεξάγουν απεργία πείνας στις ελληνικές φυλακές. Αρκετοί απ’ αυτούς είναι έγκλειστοι στον Δομοκό, μια ειδική φυλακή προορισμένη για την κράτηση πολιτικών κι ανταρτών κρατουμένων (τύπου Γ). Ο νόμος περί φυλακών τύπου Γ είχε περάσει τις τελευταίες μέρες της προηγούμενης κυβέρνησης.

Κατά τις πρώτες μέρες του Μαρτίου – κι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ήδη στην εξουσία – η ελληνική αντιτρομοκρατική μονάδα συνέλαβε μερικά συγγενικά πρόσωπα των κρατουμένων της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς (ΣΠΦ).

Τα αιτήματα των αγωνιζόμενων κρατουμένων έχουν ως εξής:

– Κατάργηση των δύο αντιτρομοκρατικών νόμων, που θεσπίστηκαν μετά τις επιθέσεις στη Νέα Υόρκη.
– Κατάργηση του κουκουλονόμου, που θεσπίστηκε μετά τις εξεγερσιακές διαδηλώσεις του Δεκέμβρη του 2008.
– Κατάργηση της χρήσης του DNA ως νομικής απόδειξης.
– Απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού, μέλους της οργάνωσης 17Ν, ακρωτηριασμένου, βασανισμένου, και με την υγεία του σε πολύ βαριά κατάσταση, έγκλειστου εδώ και 13 χρόνια.
– Κατάργηση του νόμου για τις φυλακές τύπου Γ.

Ανάμεσα σε αυτά τα αιτήματα είναι η απελευθέρωση των συγγενών της ΣΠΦ. Οι κρατούμενοι της ΣΠΦ βρίσκονται σε απεργία πείνας “μέχρι θανάτου”. Πολλοί απ’ αυτούς έχουν περιέλθει σε δυνητικά θανατηφόρο κατάσταση λόγω της απεργίας πείνας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποσχεθεί την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ. Αντ’ αυτού, έχωσε νέους “τρομοκράτες” μέσα σε αυτές τις ειδικές φυλακές.

Λευτεριά σε όλους τους κρατουμένους!
Τιμή στον Λάμπρο Φούντα! Χαιρετισμούς στον Νίκο Μαζιώτη!
Λευτεριά στον Σάββα τον Ξηρό!

στ’ αγγλικά