Σαντιάγο: Επίθεση σε γραφεία της νεολέρας του Κομμουνιστικού Κόμματος Χιλής

Τα ξημερώματα της 3ης Μάη ομορφύναμε τις Κομμουνιστικές Νεολαίες, ανακαινίζοντας την πρόσοψη των γραφείων τους επί της οδού Σαν Πάμπλο 9059, στη συνοικία του Πουδαουέλ, πετώντας μπογιές και σπάζοντας με πετρίδια τις τζαμαρίες.

Αυτά τα σκουπίδια που αποζητούν διακαώς τη δημοκρατική συμφιλίωση τακιμιάζοντας με την εξουσία και τους μπατσικούς μηχανισμούς της, επιδόθηκαν σε απειλές μέσω του Τύπου με τα νομιμόφρονα αιτήματά τους εναντίον των αναρχικών, όταν σημειώθηκαν οι συγκρούσεις της Πρωτομαγιάς του 2014. Φαίνεται πως μερικοί ξεχάσανε τι συνέβη, κάτι που για μας δεν παίζει με καμία δύναμη, κι αυτή η επίθεση το αντανακλά στο έπακρο, ετοιμαζόμαστε και γι’ άλλα…

Αναλάβαμε αυτή την ενέργεια με φυλλάδια αλληλεγγύης στα συντρόφια Χουάν Φλόρες, Νάταλυ Καζανόβα και Γκιγέρμο Ντουράν (κοντά 20 μέρες απεργίας πείνας) και τον Ενρίκε Γκουσμάν, οι οποίοι εξαρχής στέκονται ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας κι Αρχής. Να ξέρετε πως παραμένουμε σε επιφυλακή για την κατάστασή τους και πως δεν θα ξαποστάσουμε μέχρι να τερματιστούν οι παρενοχλήσεις από πλευράς της εξουσίας.

Δεν υπάρχει χρόνος για δικαιολογίες, ούτε για ανάπαυλες.
Επιθετική αλληλεγγύη στους αιχμάλωτους απεργούς πείνας.

(Φωτογραφίες από τις συγκρούσεις μεταξύ αναρχικών και κομματόσκυλων του ΚΚΧ την περσινή Πρωτομαγιά)