Σετούμπαλ, Πορτογαλία: Η κατάληψη C.O.S.A. απειλείται με εκκένωση

Δύο μέρες μετά τα 15α γενέθλια της κατάληψης C.O.S.A (Αυτοδιαχειριζόμενο Κατειλημμένο Σπίτι στο Σετούμπαλ) λάβαμε ειδοποιητήριο σχετικά με την εκκίνηση δικαστικής διαδικασίας από πλευράς των ιδιοκτητών του κτηρίου με στόχο να εκκενώσουν την κατάληψη.

Πάνε πολλά χρόνια από τότε που ο αποθανών ιδιοκτήτης άφησε κληρονομιά διάφορα ακίνητα σε 5 άτομα του άμεσου συγγενικού του περιβάλλοντος, στους οποίους τώρα κατέβηκε η ιδέα να διεκδικήσουν το σπίτι μας, αν και έχουν άλλα ακίνητα παρατημένα. Μας δόθηκε μια περίοδος 30 ημερών (από τη μέρα που λάβαμε το ειδοποιητήριο) για να ενεργήσουμε ενάντια σε αυτή τη νομική κίνηση, κάτι το οποίο πρόκειται να πράξουμε.

Από το 2000 (έτος κατάληψης), τόσο η C.O.S.A., όσο και τα άτομα που σχετίζονται με το εγχείρημα άμεσα η έμμεσα έχουν δεχτεί καταστολή από πλευράς των δημοτικών και κρατικών δυνάμεων. Στην Πορτογαλία, αλλά και σε όλη την Ευρώπη, το καταληψιακό κίνημα έχει χτυπηθεί και σχεδόν εξοντωθεί. Σε αυτή τη συγκυρία και σε αυτό το πλαίσιο, 15 χρόνια μετά, έχει κάθε νόημα να συνεχίσουμε να δρούμε και να αντιστεκόμαστε.

Ενάντια στο Κεφάλαιο που ευνοεί τη μεσιτική κερδοσκοπία, θα αγωνιστούμε με τέτοιο τρόπο ώστε όχι μόνο να κρατήσουμε το σπίτι μας, αλλά και για να χρησιμεύσει αυτό ως σημείο αναφοράς και έμπνευση εξέγερσης για περισσότερα συντρόφια.

Μερικές ανυπότακτες φωνές
Σετούμπαλ, 16 Οκτώβρη 2015