Λατινική Αμερική: «Για έναν κόσμο δίχως φυλακές», έκδοση στο πλαίσιο του Μαύρου Δεκέμβρη

Τα συντρόφια του Αναρχικού Μαύρου Σταυρού της Μπογκοτά (Κολομβία) μας έστειλαν την παρακάτω έκδοση που τιτλοφορείται «Για έναν κόσμο δίχως φυλακές», στο πλαίσιο του καλέσματος για έναν Μαύρο Δεκέμβρη. Πρόκειται για διάλογο αναμεταξύ συλλογικοτήτων και ατομικοτήτων που δραστηριοποιούνται ενάντια στις φυλακές σε διάφορες περιοχές της Λατινικής Αμερικής.

Στον διάλογο συμμετέχει ο Αναρχικός Μαύρος Σταυρός της Μπογκοτά, ο Αναρχικός Μαύρος Σταυρός Μεξικού, το αντεξουσιαστικό έντυπο Refractario από τη Χιλή, o αναρχικός Ροδόλφο Μόντες ντε Όκα από τη Βενεζουέλα, ενώ η σελιδοποίηση έγινε από το εκδοτικό εγχείρημα Feral Ediciones από την Μπογκοτά.

Η έκδοση εν συνόλω υπογράφεται από Διασυνοριακές Ατομικότητες Ενάντια στη Φυλακή και μπορείτε να την κατεβάσετε εδώ.

Ακολουθεί η μετάφραση του αφιερωματικού σημειώματος που προλογίζει το έντυπο:

Σε όλα τα άτομα που άφησαν την τελευταία τους πνοή με την αμείωτη προσμονή να ξεκάνουν τον κόσμο, καθώς και σε όσους υπέφεραν, υποφέρουν, αντιστάθηκαν και συνεχίζουν να αντιστέκονται στον εγκλεισμό και στις τιμωρίες που σχεδιάστηκαν για όσους κατηγοριοποιούνται ως «εγκληματίες». Ειδική μνεία στους μαχητές Μαουρίσιο Μοράλες, Χοσέ Ταρρίο, Χάρολντ Τόμπσον, Μπάρρυ Χορν, Ουίλιαμ Ρότζερς, Μαρία Σολεδάδ Ρόζας, Εντοάρντο «Μπαλένο» Μασσάρι, και Χορστ Φαντατσίνι.

Για έναν Μαύρο Δεκέμβρη.