Δολοφονία Λάμπρου Φούντα

Το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Μαρτίου σύντροφοι αποχαιρέτησαν τον αγωνιστή Λάμπρο Φούντα, που έφυγε χτυπημένος πισώπλατα από σφαίρες μπάτσων τα ξημερώματα της 10ης Μαρτίου 2010 στην περιοχή της Δάφνης.

Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το σταθμό του μετρό Αγίου Ιωάννη και ακολούθησε πορεία έως το σημείο της δολοφονίας του Λάμπρου, μέσα από τις γειτονιές της περιοχής. Οι σύντροφοι έσπασαν τη σιωπή που θέλουν να επιβάλουν τα ΜΜΕ, η αστυνομία και πάνω απ’ όλα το κράτος σχετικά με την δολοφονία ενός νέου ανθρώπου από μπάτσους, ενός αδικοχαμένου συντρόφου του οποίου η προσωπική ζωή έγινε βορά στις ορέξεις των πεινασμένων όρνεων των δελτίων ειδήσεων. Την ίδια στιγμή οι δολοφόνοι του κυκλοφορούν ελεύθεροι. Τα ονόματά τους δεν έγιναν ποτέ γνωστά: σαφές μήνυμα του κράτους προς την κοινωνία ότι κανείς δεν είναι ασφαλής από τέτοιες δολοφονικές προθέσεις.
Η πορεία στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες ανθρώπων, αψήφησε τις ορδές των μπάτσων που είχαν ακροβολιστεί σε όλη τη διαδρομή και προχώρησε φωνάζοντας δυνατά. Σε όλη τη διάρκειά της μοιράζονταν κείμενα και αναγράφονταν συνθήματα: «Η δράση αντικαθιστά τα δάκρυα», «Τιμή στον αγωνιστή Λάμπρο Φούντα», «Στις καρδιές μας μέσα, στους δρόμους δίπλα μας, Λάμπρο, ζεις».