Δελτίο αντιπληροφόρησης Μαΐου 2010

Φωτ. από την Πρωτομαγιά 2010

3 ΜΑΪΟΥ

  • Αδιόριστοι και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί καταλαμβάνουν στούντιο της ΕΡΤ, για να παρέμβουν σε βραδινή εκπομπή της ΝΕΤ με καλεσμένη την υπουργό Παιδείας. Συγκρούσεις με τα ΜΑΤ.http://www.youtube.com/watch?v=GI4TkSM3TR4&feature=player_embedded Καταγγελίες στο νυχτερινό δελτίο. Αυθόρμητη συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στην περιοχή.

Πλήθος αδιόριστων και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών εισέβαλαν στο κτίριο της ΕΡΤ, για να παρέμβουν σε βραδινή εκπομπή με καλεσμένη την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου. ΜΑΤ ξυλοκόπησαν άγρια τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι όμως δεν αποχώρησαν και μπήκαν στο στούντιο. Η διοίκηση της ΕΡΤ αρνήθηκε να βγουν στον αέρα, αλλά μεταδόθηκε τελικά βίντεο με καταγγελίες τους. Εκατοντάδες συγκεντρωμένοι και αλληλέγγυοι είχαν σπεύσει στο σημείο, και πραγματοποιήθηκε αυθόρμητη πορεία ως την πλατεία Αγίας Παρασκευής.

Πηγή: Comunicado internacional sobre la situación en Grecia

4 ΜΑΪΟΥ

  • Ο αναρχικός Άρης Σειρηνίδης συλλαμβάνεται στην Αθήνα και προφυλακίζεται με κατάφωρη κατασκευή κατηγοριών.

Σε στενό των Πετραλώνων συνελήφθη ο Άρης Σειρηνίδης, τον οποίο έσπευσαν να κατηγορήσουν ότι πριν ώρα λήστεψε υποκατάστημα Praktiker στην οδό Πειραιώς. O Άρης όμως πιάστηκε με την κατηγορία της οπλοκατοχής και αντίστασης (πλημμελήματα). Κανένα στοιχείο δεν τον συνδέει με τη ληστεία στην οδό Πειραιώς.
Παρέμεινε στα κρατητήρια της Ασφάλειας, όπου εφευρέθηκαν νέα «στοιχεία» που, κατά τους εισαγγελείς και δικαστές, επαρκούν ώστε να κριθεί προφυλακιστέος! Το προηγούμενο σενάριο των Αρχών είχε καταρρεύσει: Το νέο σενάριο προκειμένου να τον κρατήσουν δέσμιο είναι η υποτιθέμενη συμμετοχή σε επίθεση του Ιουνίου του 2009 ενάντια σε διμοιρία των ΜΑΤ στα Εξάρχεια. Πρόκειται για την επίθεση του φερόμενου ως «τρελού με το σομπρέρο»: κάποιου με σομπρέρο, βερμούδα, σαγιονάρες που πυροβόλησε εναντίον μπάτσων. Η ψευδής κατηγορία στοιχειοθετήθηκε με βάση το DNA που απέσπασαν από το πορτοφόλι του Άρη και τη δήθεν ταυτοποίησή του με αντίστοιχο που συλλέχτηκε από μάσκα που είχε βρεθεί στην περιοχή.
Αλληλεγγύη στους κοινωνικούς αγωνιστές Άρη Σειρηνίδη και Σίμο Σεϊσίδη, ο οποίος συνελήφθη κατά σύμπτωση την ίδια νύχτα, όμως σε άλλη περιοχή.

4-28 ΜΑΪΟΥ

  • Ακρωτηριασμός του κρατούμενου αναρχικού Σίμου Σεϊσίδη. Διαρκής ανάγκη αιμοδοσίας του.

Ο αναρχικός Σίμος Σεϊσίδης συνελήφθη τη νύχτα της 3ης προς 4η Μαΐου στην Αθήνα. Ήταν επικηρυγμένος σαν μέλος των λεγόμενων «ληστών με τα μαύρα», όπου υποτίθεται πως ανήκε επίσης ο κρατούμενος αναρχικός Γιάννης Δημητράκης (ο οποίος φέρεται πλέον και σαν ύποπτος για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα»).
Οι συνθήκες κράτησης και «νοσηλείας» του Σίμου Σεϊσίδη είναι συνώνυμες της κρατικής αυθαιρεσίας και της ιατρικής αντιδεοντολογίας. Την Παρασκευή, 28 Μαΐου, ο Σίμος υπέστη ακρωτηριασμό του ποδιού του, λόγω προχωρημένης σηψαιμίας. Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά (μετά τον Σάββα Ξηρό και τις μέρες ανάκρισης του Γιάννη Δημητράκη) ότι οι εντατικές των νοσοκομείων προσφέρονται για βασανιστήρια και αστυνομικές θηριωδίες: Υπό την επήρεια φαρμάκων, ο αναρχικός κρατούμενος Σεϊσίδης ανακρίθηκε επί μέρες, «απολογήθηκε» και κρίθηκε προφυλακιστέος! Ακρωτηριασμένος πλέον, βασανίζεται ακόμη καθημερινά όντας σε απομόνωση στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός. Αν μη τι άλλο, η δεινή κατάσταση της υγείας του απαιτεί τη ΜΗ προφυλάκισή του.

5 ΜΑΪΟΥ

  • Γενική απεργία και πανελλαδικές πορείες με μαζικότατη συμμετοχή του κόσμου. Αμαύρωση των κινητοποιήσεων λόγω του θανάτου 3 εργαζομένων. Άγριες επιθέσεις της αστυνομίας σε «αντίποινα».

Τα επίσημα συνδικάτα ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ του ΚΚΕ κηρύσσουν γενική απεργία. Πλήθος κόσμου ξεχύνεται στους δρόμους της ελληνικής επικράτειας ενάντια στην υποταγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ υπό την αποδοχή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Στην Αθήνα μόνο, οι διαδηλωτές υπολογίζονται στις 200.000. Οργισμένοι όσο ποτέ, κατακλύζουν ολόκληρο το κέντρο της πρωτεύουσας. Πραγματοποιούνται δυναμικές απόπειρες εισβολής στο ελληνικό κοινοβούλιο. Τα ΜΑΤ καταστέλλουν τους διαδηλωτές αλλεπάλληλα, με το βιαιότερο τρόπο και με ανελέητο χημικό πόλεμο, και απωθούν τον κόσμο από τη Βουλή.
Ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν τον τραγικό θάνατο 3 τραπεζοϋπαλλήλων στο κέντρο της Αθήνας, που σε καμία περίπτωση δεν έπεσαν θύματα επαναστατικής αντιβίας. Απεβίωσαν από αναπνευστική ανεπάρκεια εξαιτίας του εμπρησμού της τράπεζας μετά από επίθεση αγνώστων. Σε ημέρα μαζικής διαδήλωσης, οι εργαζόμενοι είχαν κληθεί εκβιαστικά να παραμείνουν στο κτίριο με κλειδωμένες τις εξόδους κινδύνου. Εργαζόμενη της Marfin κατήγγειλε την εγκληματική αμέλεια της τράπεζας, μιας από τις επιχειρήσεις του Βγενόπουλου. Η είδηση της δολοφονίας 3 εργαζομένων (και ενός αγέννητου παιδιού, καθώς η μία νεκρή ήταν έγκυος) ανακόπτει τη συνέχιση των δυναμικών κινητοποιήσεων εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών. Την πολύ μεγάλη θλίψη του κόσμου διαδέχεται άμεσα η τυφλή στοχοποίηση του αναρχικού / αντιεξουσιαστικού χώρου από το κράτος, καθώς και η εγκληματοποίηση των ίδιων των κινητοποιήσεων. Ο αγώνας δικαίως αγωνιζόμενων ανθρώπων προσβάλλεται πρώτα από τα MME: Δημοσιογράφοι αίρουν την απεργία για να συμβάλουν όσο καλύτερα μπορούν στο έργο της κρατικής προπαγάνδας.
Ακολουθούν σφοδρότατες επιθέσεις των αστυνομικών δυνάμεων, με εισβολές και βιαιότητες σε σπίτια, καφενεία, στέκια και κατειλημμένους χώρους.http://www.youtube.com/watch?v=hkQ4YsRlFxI
Η κατάληψη αναρχικών στο κτίριο επί της οδού Ζαΐμη, στα Εξάρχεια, εκκενώνεται από μπάτσους, μεταξύ άλλων με χρήση πυροβολισμών. Οι καταληψίες οδηγούνται στην ασφάλεια.
23 άτομα οδηγούνται στο αυτόφωρο: Οι 11 είναι από την κατάληψη της Ζαΐμη και οι υπόλοιποι από προσαγωγές στους δρόμους της Αθήνας.

Έχουν διατυπωθεί και κυκλοφορήσει πολυάριθμες απόψεις (ατομικές και συλλογικές) για τα γεγονότα της 5ης Μάη. Οι συζητήσεις για καταλληλότερες μορφές δράσης και αντιβίας συνεχίζονται σε αυτό το στάδιο του ατομικού και συλλογικού αγώνα για αξιοπρέπεια και κοινωνική απελευθέρωση.
Εδώ μπορείτε να διαβάσετε σχετικά κείμενα.



6 ΜΑΪΟΥ

  • Επιχείρηση ανακατάληψης της κατάληψης Ζαΐμη από συντρόφους. Όμως, το κτίριο σφραγίστηκε από τους μπάτσους.
  • Τουλάχιστον 12.000 άνθρωποι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στις οικογένειες των νεκρών της Marfin, αλλά και την εναντίωσή τους στα νέα οικονομικά μέτρα, σε απογευματινή συγκέντρωση έξω από τη Βουλή.

Ενώ η διαδήλωση κυλά ειρηνικά, ξαφνικά η αστυνομία επεμβαίνει και διαλύει το πλήθος με έναν καταιγισμό από δακρυγόνα, γρονθοκοπήματα και ρίψη κρότων λάμψης. Αρκετοί τραυματίες, πολλές προσαγωγές.

10 ΜΑΪΟΥ

  • Η ελληνική κυβέρνηση κόβει συντάξεις για να αγοράσει πολεμικούς εξοπλισμούς.

Η ελληνική κυβέρνηση αγοράζει πολεμικούς εξοπλισμούς την ίδια ώρα που οδηγεί χιλιάδες νοικοκυριά της χώρας σε χρεοκοπία κι ενώ προπαγανδίζει τη «μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος» με κάθε κόστος. Ακόμα και δημοσιεύματα καθεστωτικών ΜΜΕ αναφέρουν ότι το συνολικό ποσό εξοπλιστικών δαπανών αγγίζει τα 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ (!), ύστερα από συμφωνίες με τους δανειστές του ελληνικού Δημοσίου: ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία.

13 ΜΑΪΟΥ

  • Τοποθέτηση και πυροδότηση βόμβας στη μάντρα έξω από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Το «ενημερωτικό blog» troktiko (που συνεχώς δικαιώνει τ’ όνομά του, ως τρωκτικού) «άκουσε» την έκρηξη δέκα λεπτά πριν καν αυτή όντως συμβεί. Χτύπημα με προειδοποίηση, ανάληψη ευθύνης και αφιέρωση στους πολιτικούς κρατουμένους από τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

14 ΜΑΪΟΥ

  • Τοποθέτηση και πυροδότηση βόμβας στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης (έκρηξη στις αντρικές τουαλέτες).

Χτύπημα με προειδοποίηση, ανάληψη ευθύνης και αφιέρωση στους πολιτικούς κρατουμένους από τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

17η μέρα απεργίας πείνας 21 βουλευτών του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας και 180 υποστηρικτών τους, μπροστά από το κτίριο της αλβανικής κυβέρνησης.

15 ΜΑΪΟΥ

16 ΜΑΪΟΥ

  • Ρωσία: Κατάληψη σιδηροδρομικών γραμμών και σφοδρές συγκρούσεις με την αστυνομία στο Κουζμπάς μετά το θάνατο 66 εργατών από έκρηξη σε ένα από τα μεγαλύτερα ορυχεία της χώρας.
  • Διήμερο εκδηλώσεων (16-17/5): 22 χρόνια κατάληψη Λέλας Καραγιάννη, Πατήσια.

18 ΜΑΪΟΥ

  • 100.000 «κομμουνιστές» σε συλλαλητήριο-προπαγάνδα του ΚΚΕ επ’ ευκαιρία της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού Ερντογάν και Τούρκων επιχειρηματιών στην Αθήνα.

19 ΜΑΪΟΥ

Το ΕΣΡ, μεταξύ άλλων, έχει δηλώσει: «Η ομοφυλοφιλία και η αλλαγή φύλου … αφορά μια μικρή μερίδα ανθρώπων. Αποτελεί μια κατάσταση που ξεφεύγει από το φυσιολογικό».

  • Ρουμανία: Δεκάδες χιλιάδες πολιτών κατακλύζουν τους δρόμους του Βουκουρεστίου, διαδηλώνοντας ενάντια στα οικονομικά μέτρα που επιβάλλει η ρουμανική κυβέρνηση βάσει των επιταγών του ΔΝΤ.

20 MΑΪΟΥ

  • Με μικρότερη συμμετοχή κόσμου και με εμφανές το μούδιασμα από τα γεγονότα της 5ης Μάη, πραγματοποιούνται πορείες και διαδηλώσεις στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα και σε άλλες πόλεις του ελλαδικού χώρου. Ιδιαίτερα στην Αθήνα προκλητικότατη είναι η στάση της αστυνομίας πριν και κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης. Οι αποκλεισμοί κοινωνικών χώρων, οι προσαγωγές και συλλήψεις, η ασφυκτική παρουσία μπάτσων και ασφαλιτών σε κάθε τετράγωνο, ήδη από το προηγούμενο βράδυ, μετέτρεψαν το κέντρο της Αθήνας σε κατεχόμενη στρατιωτική περιοχή.

21 ΜΑΪΟΥ

25 ΜΑΪΟΥ

Συνολικά 8 πλοία, ανάμεσά τους 3 φορτηγά (ένα ελληνικό και 2 τουρκικά), που μεταφέρουν απαγορευμένα από το Ισραήλ υλικά για την ανοικοδόμηση της Γάζας, καθώς και πλούσιο ιατροφαρμακευτικό υλικό, θα επιδιώξουν να σπάσουν τη σιωπή των ΜΜΕ για τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού και να καταδείξουν το ρόλο του κράτους-πειρατή της Μεσογείου, που λυμαίνεται τα ύδατα της Γάζας, καθώς και τα διεθνή ύδατα, παραβιάζοντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και δικαίου της θάλασσας, της νομιμότητας στην οποία ομνύουν όλοι οι ισχυροί της Γης, αλλά δεν την εφαρμόζουν για λαούς που αντιστέκονται στην κατοχή, στην αποικιοκρατία και στα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια.
Το ισραηλινό κράτος έχει διαμηνύσει μέσω αξιωματούχων του ότι τα πλοία θα αντιμετωπίσουν το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό. Έχουν προηγηθεί δηλώσεις «αγανακτισμένων» Ισραηλινών πολιτών ότι θα προετοιμάσουν στόλο «αντισυγκέντρωσης» για να αναμετρηθούν ανοιχτά της Γάζας με τους ακτιβιστές του Στόλου της Ελευθερίας.
Την ίδια ώρα το ελληνικό κράτος ξεκινά κοινές αεροπορικές ασκήσεις με το Ισραήλ στο Αιγαίο και στο Ιόνιο πέλαγος!

Σχετικά με άλλη υπόθεση βιασμού, στη δίκη Αμάρυνθου, το δικαστήριο στα τέλη του Μάρτη απέρριψε οποιαδήποτε κατηγορία για ρατσιστική επίθεση εναντίον της 16χρονης Βουλγάρας, επειδή συμμαθητές εμπλεκόμενοι ήταν επίσης αλλοδαποί. Εναντίον της 19χρονης πλέον παθούσας εκκρεμούν μηνύσεις για ψευδορκία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση, ψευδή καταμήνυση, παραπλάνηση σε ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον των τεσσάρων ανηλίκων.

26 ΜΑΪΟΥ

  • Κοινοποιούνται τα νέα μέτρα που η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλει υπό την επιτήρηση της χώρας από ΔΝΤ/ΕΕ. Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο: Μία σύντομη καταγραφή του, που θα ενημερώνεται συνεχώς.
  • Πενθήμερο στη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας (26-30/5): Διεθνές αντιεξουσιαστικό φεστιβάλ της εφημερίδας «Βαβυλωνία».

28 ΜΑΪΟΥ

31 ΜΑΪΟΥ

  • Το κράτος του Ισραήλ αρνείται να δώσει πληροφόρηση για τον ακριβή αριθμό και την ταυτότητα των νεκρών.