Για τις βίαιες μαζικές συλλήψεις στο Τορόντο του Καναδά

Ανακοίνωση της αναρχικής κομμουνιστικής οργάνωσης Common Cause

Λευτεριά στους 600 του Τορόντο!

27 Ιουνίου 2010

Ζούμε σε ένα πολιτικό και οικονομικό σύστημα που είναι βασισμένο στη βία, στην εκμετάλλευση των εργατών, στην καταστροφή του περιβάλλοντος, στον πόλεμο, στις ρατσιστικές δολοφονίες από την αστυνομία, στην πείνα και στους αστέγους, στην καταπάτηση δικαιωμάτων γης και αυτοδιεύθυνσης ιθαγενών λαών, στην κλοπή πρώτων υλών από τον «Τρίτο Κόσμο» και στην πώληση όπλων σε δικτατορικά καθεστώτα.  Αυτό το Σαββατοκύριακο, αυτή η σιωπηλή βία συνέχισε με τις συναντήσεις των G8 και G20.  Οι αρχηγοί των G20 συμφώνησαν να μειώσουν στο μισό τα εθνικά τους ελλείμματα έως το 2013.  Οι μειώσεις χρηματοδότησης της εκπαίδευσης, των κοινωνικών υπηρεσιών και των νοσοκομείων σίγουρα θα συνεχιστούν πάνω στις πλάτες των εργατών και των φτωχών.

Στους δρόμους του Τορόντο του Καναδά, η αστυνομία μάς θύμισε πόσο εύκολα το κράτος χρησιμοποιεί ωμή βία. Οι διαδηλωτές που παρέμειναν στους δρόμους αυτό το πρωί, σε υποστήριξη των φυλακισμένων, χτυπήθηκαν βίαια με γκλομπ, snatch squads και πλαστικές σφαίρες από τους αστυνομικούς.  Άλλοι χτυπήθηκαν από τα [αντίστοιχα] ΜΑΤ και συνελήφθησαν, ενώ τους έλεγαν ότι πρέπει να φύγουν.  Άνθρωποι που κοιμόντουσαν στο σπίτι τους απειλήθηκαν με όπλα, και τους πήραν αργά τη νύχτα.

Μέχρι σήμερα, 600 άτομα έχουν συλληφθεί.  Πολλοί έχουν χτυπηθεί.  Τους έβγαλαν τα ρούχα για σωματικό έλεγχο και τους κρατάνε σε κελιά, με μεγάλες καθυστερήσεις στην εύρεση νομικής βοήθειας, ενώ αρνήθηκαν διερμηνέα νοηματικής γλώσσας σε έναν κουφό άντρα.  Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και δημοσιογράφοι εμπορικών ή ανεξάρτητων μέσων, καθώς και 200 άτομα, πολλά από τα οποία είναι κάτοικοι της περιοχής: Τους κύκλωσαν οι αστυνομικοί για τέσσερις ώρες κι ενώ έβρεχε. Έτσι αντιμετωπίζει το κράτος όποιον δείχνει αντίσταση.

Η Common Cause εκφράζει την αλληλεγγύη της σε όλους τους συλληφθέντες και στους χτυπημένους από την αστυνομία.  Ως αναρχικοί κομμουνιστές, είμαστε εναντίων της κρατικής βίας. Αν και η βία στους δρόμους μπορεί να μειωθεί μετά από αυτό το Σαββατοκύριακο, οι μπάτσοι δεν θα φύγουν: Θα μείνουν στο Τορόντο ή θα επιστρέψουν στο Χάμιλτον, στο Μοντρεάλ, στο Βανκούβερ ή στο Καλγκαρί.

Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε στα μέτρα λιτότητας και άλλες πολιτικές που μας εκμεταλλεύονται και μας καταπιέζουν στις καθημερινές μας ζωές. Ενώ η βία στους δρόμους σήμερα χτύπησε εμάς, στο Τορόντο, η βία του κράτους συνεχίζεται σε όλο τον κόσμο. Η βία του καπιταλιστικού κράτους δεν θα σταματήσει με το πέρας της συνάντησης των G20, ούτε όμως και η αντίστασή μας. Τασσόμαστε με όλους τους συλληφθέντες στο Τορόντο, με τους διαδηλωτές, με αυτούς σε όλο τον κόσμο που συνεχίζουν να παλεύουν για συλλογική απελευθέρωση.

Λευτεριά στους 600 του Τορόντο!
Πάμε για Γενική Απεργία!
Common Cause
P.O. Box 347, Station E
772 Dovercourt Rd.
Toronto, ON, Canada M6H 4E3
ΚΑΝΑΔΑΣ

linchpin.ca