Αποχή συσσιτίου κρατουμένων, «Άγιος Παύλος», Κορυδαλλός

Τη Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010, οι κρατούμενοι που (υποτίθεται πως) νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος των φυλακών Κορυδαλλού ξεκινούν αποχή συσσιτίου με αίτημα τη λύση του προβλήματος της παρατεταμένης κράτησης ανθρώπων με χρόνιες και ανίατες ασθένειες, οι οποίοι, λόγω της κατάστασης της υγείας τους, δεν μπορούν να μειώσουν την ποινή τους εργαζόμενοι.

Η κατάσταση στην «ανθρώπινη χωματερή» του συγκεκριμένου ιδρύματος, όπως λένε οι ίδιοι οι κρατούμενοι, είναι απλά τραγική, όπως μας έχει μεταφερθεί και από το σύντροφο Σίμο Σεϊσίδη, που κρατείται εκεί. Σε ένα άθλιο, βρόμικο και γεμάτο ελλείψεις περιβάλλον είναι πεταμένοι άνθρωποι με αναπηρίες, εγκεφαλικά, θανατηφόρες ασθένειες…

Ο ειδικός γραμματέας σωφρονιστικής πολιτικής πριν κάποιο διάστημα τους είχε επισκεφτεί και διαβεβαιώσει ότι το θέμα θα λύνονταν νομοθετικά με νομοσχέδιο Φλεβάρη-Μάρτη. Φυσικά, τους είπε ψέματα.

Οι ίδιοι οι κρατούμενοι σε κείμενό τους προς τον αρμόδιο υπουργό και τα ΜΜΕ αναφέρουν: «Αδύναμοι να αντιδράσουμε διαφορετικά, προσφέρουμε την έτσι κι αλλιώς ανύπαρκτη υγεία μας και ό,τι απέμεινε από τη ζωή μας θυσία στη δική σας απάνθρωπη αδιαφορία, όχι επειδή ελπίζουμε να αλλάξετε εσείς, αλλά επειδή αρνούμαστε να μας λογαριάζουν κτήνη και αναλώσιμα απόβλητα ενός συστήματος και μιας κοινωνίας χωρίς ανθρωπιά, ηθική και τιμή. Από τη Δευτέρα, 19 Ιουλίου, αρχίζουμε όσοι μπορούμε αποχή από το συσσίτιο και κάθε φαρμακευτική αγωγή και θεραπεία, ως έσχατο δείγμα αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού».

Στην κινητοποίηση θα συμμετέχει και ο σύντροφος Σίμος Σεϊσίδης.

Πηγή: athens.indymedia

Περισσότερα: http://www.keli.gr/2010/07/blog-post_20.html