Xιλή,”Οργανωμένο Αναρχικό Μέτωπο”: Λευτεριά χωρίς όρους στους πολιτικούς κρατούμενους Μαπούτσε

Λευτεριά χωρίς όρους στους πολιτικούς κρατούμενους Μαπούτσε τώρα! Σε απεργία πείνας από τις 12 Ιουλίου

Τέλος στον αντιτρομοκρατικό νόμο! Όχι άλλες φυλακίσεις για όσους αγωνίζονται για ψωμί,γη και ελευθερία!

Οργανωμένο Αναρχικό Μέτωπο (FAO)

Χιλή, 3 Αυγούστου 2010

Συγγενείς των πολιτικών κρατούμενων Μαπούτσε που βρίσκονται σε απεργία πείνας, φοιτητές, κοινωνικές οργανώσεις και μερικές κοινότητες κάλεσαν για χθες 2 Αυγούστου σε πορείες σε 6 πόλεις της Χιλής, απαιτώντας την απελευθέρωση των κρατουμένων που βρίσκονται στην 22η ημέρα απεργίας πείνας.

Στις διαδηλώσεις συμμετείχε και το “Oργανωμένο Αναρχικό Μέτωπο”(FAO) με το παραπάνω κάλεσμα.

Γύρω στα 500 άτομα συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Σαντιάγκο (φωτογραφίες) για να πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της πόλης και να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να ακούσει τα αιτήματα των Μαπούτσε που μέχρι σήμερα είναι σε απεργία πείνας και η φωνή τους αγνοείται Η ανάκληση του αντιτρομοκρατικού νόμου είναι ένα από τα βασικά αιτήματα, αφού ο νόμος αυτός δεν δίνει καμία εγγύηση ότι θα γίνει μια δίκαιη δίκη για τα μέλη της κοινότητας. Με αυτόν τον νόμο έχουν υπάρξει και ακόμα υπάρχουν Μαπούτσε που βρίσκονται στη φυλακή, σε προληπτική κράτηση για πάνω από 1 χρόνο. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, μερικοί αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω απόδειξης της αθωότητάς τους, ενώ άλλοι ακόμα περιμένουν να γίνει η δίκη τους. Όλα αυτά επιπλέον από τις βαριές ποινές που φτάνουν ακόμα και να τριπλασιαστούν, με τη χρήση ‘μαρτύρων χωρίς πρόσωπο’ (Σ.τ.Μ. χωρίς κοινοποίηση της ταυτότητάς τους με βάση διατάξεις του αντιτρομοκρατικού νόμου), για τους οποίους έχει αναγνωριστεί η συμμετοχή τους σε εγκληματικές πράξεις. Παρόλα αυτά, οι μάρτυρες αυτοί κυκλοφορούν ελεύθεροι και προστατευμένοι από το Κράτος, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν ενάντια των μελών της κοινότητας, τα οποία κάνουν ένα μακρύ και αξιοπρεπή αγώνα για το λαό τους.

Ανάλογες συγκεντρώσεις έγιναν την ίδια μέρα στις πόλεις, Valparaíso, Concepción, Conce, Puerto Montt, Temuko και Valdivia(φωτογραφίες και βίντεο).

Στο μεταξύ η βοηθός γραμματέα του σώματος των καραμπινιέρων της Χιλής Carol Brown ανακοίνωσε ότι η αστυνομία της Χιλής θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα ειδικό σώμα ενάντια στο λαό των Μαπούτσε, με σκοπό ‘να καταπολεμηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο περιστατικά βίας’.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι ‘η κυβέρνηση δεν κάνει διάλογο με απεργούς’.

Συμμετέχουν στην απεργία πείνας, από τις 24 Ιουλίου και οι κρατούμενοι Μαπούτσε των φυλακών Angol και από τις 28 Ιουλίου και οι κρατούμενοι Μαπούτσε των φυλακών Lebu. Από την πόλη Βouchout στο Βέλγιο, σε συναυλία του στο 35ο φεστιβάλ Sfinks (μουσικές του κόσμου) ο Youssou N’Dour εκδήλωσε την αλληλεγγύη του στον αγώνα των Μαπούτσε. Η κατάσταση της υγείας τους χειροτερεύει μέρα με τη μέρα.

Πολιτικοί κρατούμενοι Μαπούτσε σε απεργία πείνας από τις 12 Ιουλίου

Λευτεριά σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους

Αποστρατιωτικοποίηση των περιοχών των Μαπούτσε

Όχι στρατιωτικά δικαστήρια στις υποθέσεις των Μαπούτσε

Όχι στον αντιτρομοκρατικό νόμο

http://praxislibertaria.wordpress.com

http://paismapuche.org

http://santiago.indymedia.org

http://www.hommodolars.org/