Βόμβες στο Σαντιάγο της Χιλής αφιερωμένες στον εισαγγελέα Peña

Σύμφωνα με την αστυνομία, την πέμπτη 20 Αυγούστου μια αυτοσχέδια βόμβα εξερράγη σε υπόγειο γκαράζ μεγάλου εμπορικού κέντρου στην πρωτεύουσα , χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Άλλες τρεις βόμβες βρέθηκαν και εξουδετερώθηκαν σύμφωνα με το στρατιωτικοποιημένο σκέλος της αστυνομίας, τους Carabineros.

Στα σημεία που είχαν τοποθετηθεί οι βόμβες, βρέθηκαν φυλλάδια που αναφέρονταν στον ειδικό εισαγγελέα Alejandro Peña’s, ο οποίος ηγείται της υπόθεσης ενάντια στους 15 πρόσφατα συλληφθέντες αναρχικούς, κατηγορούμενους για πολλές βομβιστικές επιθέσεις τα τελευταία χρόνια.

Το δικαστήριο του Σαντιάγο, δύο μέρες πριν, την Τρίτη δίεταξε την προσωρινή κράτηση 8 εκ των 15 συλληφθέντων μέχρι την διεξαγωγή της δίκης.

Οι υπόλοιποι 6 κατηγορούμενοι αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι, με περιορισμό εξόδου από τη χώρα καθώς και να μην συναντηθούν μεταξύ τους (!!). Ο 15ος ύποπτος, ο Gustavo Fuentes Aliaga, βρίσκεται ήδη στη φυλακή καθώς συνδέεται με άλλες υποθέσεις.

Το δικαστήριο έδωσε στους εισαγγελείς 180 μέρες να ολοκληρώσουν την έρευνα που αφορά τις 23 βομβιστικές επιθέσεις που περιλαμβάνονται στην δικογραφία των κατηγορουμένων.

Οι επιθέσεις στόχευαν σε τράπεζες, γραφεία ξένων εταιρειών, πρεσβείες, εκκλησίες και αστυνομικά τμήματα κυρίως στο Σαντιάγο. Το μόνο θύμα ήταν ένα αναρχικός ο οποίος σκοτώθηκε ενώ μετέφερε με το ποδήλατό του βόμβα που προοριζόταν για στρατόπεδο της αστυνομίας.

πηγή:  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1201752http://actforfreedomnow.blogspot.com/2010/08/bomb-goes-off-at-chile-shopping-mall-no.html