Χιλή: o ολοκληρωτισμός δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο

Άλλοι δύο νέοι συνελήφθησαν στα πλαίσια του σόου “υπόθεση βόμβες”

 Η κλιμάκωση της καταστολής εναντίον του αναρχισμού στη Χιλή συνεχίζει με άλλες δύο συλλήψεις, την προηγούμενη Δευτέρα.

Δεκατέσσερις συλλήψεις και ακόμα μία από το 2008 ήταν πολύ λίγες. Ο εισαγγελέας Jalandro πρέπει να έχει συνειδητοποιήσει ότι σιγά-σιγά τα ισχυρά αποδεικτικά του στοιχεία θα γίνονται αδύνατα, ειδικά αν αλλάξει η σύνθεση του δικαστηρίου. Τα νέα στοιχεία που προκύπτουν δεν λένε τίποτα, παρά προκαλώντας μια ηχώ στον Τύπο, η οποία μπαίνει μέσα στα αυτιά μας, προσπαθώντας να μας πείσει ότι έχουν νέα αποδεικτικά στοιχεία. Γιατί ξέρουν πως ό, τι εκτέθηκε στην διαδικασία ακρόασης δεν λέει τίποτα. Δεν αποδεικνύει τίποτα. Εξ ου και η πλαστή τσάντα που έχει κατασχεθεί στην κατάληψη Sacco  μετά από μια εβδομάδα που το κτίριό της έμεινε ακατοίκητο και κλειστό, στο οποίο θα μπορούσε να μπει μόνο η Αστυνομία. Ο ίδιος ο Τύπος είπε ότι οι σύντροφοι είχαν πάρει τα πράγματά τους πριν κλειστεί από την Αστυνομία. Πάρα πολύ περίεργο να μείνει ένα σακίδιο με ίχνη ΤΝΤ. Κάτι παραπάνω χρειάζονταν. Και προχώρησαν σ’ αυτό.

Χθες το Σώμα Διερεύνησης Κλοπών Oriente συνέλαβε δύο συντρόφους, τους Patricio Alejandro Gallardo Alejandro Rodríguez για φερόμενη συμμετοχή τους σε μια απαλλοτρίωση ενός φορτηγού το Σεπτέμβριο του 2009. Και καθώς απαιτούνται  περισσότεροι άνθρωποι για όλα αυτά, η Ασφάλεια προχώρησε στο άνοιγμα των σπιτιών τους για να βρει «αποδείξεις» έτσι ώστε να τις συνδέσουν με τη στημένη από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ” υπόθεση βόμβες “. Τα λαγωνικά έβαλαν ” υδροχλωρικό οξύ, έξι μαχαίρια, πέντε σφεντόνες και κατάλοιπα λευκής και μαύρης πυρίτιδας μέσα σε 10 συσκευασίες αποσμητικού” για να τα κατασχέσουν στη συνέχεια. Και όχι μόνο αυτό.

Βρέθηκαν «προκηρύξεις” και “ανατρεπτικό υλικό», που δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς είναι, αλλά προέκυψαν στην Εισαγγελία, όπου ο εισαγγελέας Jalandro είναι απόλυτος δεσπότης, φυλακίζοντας όποιον μπει στο δρόμο του με το «τεκμήριο του αποδεδειγμένου εγκλήματος” όπως είπε σε μια συνέντευξη, όπου επίσης  είπε ότι δεν ανησυχεί για τις “απτές αποδείξεις” Υποτίθεται ότι οι απαλλοτριώσεις θα διατίθεντο για τη χρηματοδότηση των βομβιστικών επιθέσεων, δηλαδή, για την κατασκευή μπαρουτιού και για την αγορά ενός πυροσβεστήρα!

Αλλά είναι σαφές ότι έπρεπε να παρουσιάσουν κάτι μεγαλύτερο: ο Jalandro έστειλε το μήνυμα προς τους δημοσιογράφους για να πει και να στηρίξει ως αντικειμενική αλήθεια το βίντεο του  Gallardo να εισέρχεται στο “κέντρο εξουσίας” Sacco και Vanzetti , η οποία ‘ αλήθεια’, όπως γνωρίζουμε, είναι ένα πρόσχημα του εισαγγελέα Jalandro για να στήσει ένα σχέδιο οργάνωσης τρομοκρατικών επιθέσεων.

Και η ιδέα του σχεδιασμού επιθέσεων ας θυμηθούμε ότι στηρίζεται σε ένα από τα σημεία που σύμφωνα με τον Jalandro αποτελούν τη συνωμοσία, που ονομάζεται «Εγκληματικό Σχέδιο”. Επωφελούνται έτσι για την καλλιέργεια αυτού που τότε(2008) ήταν ένα αδύναμο επιχείρημα (σχέδια που βρέθηκαν σε ένα σπίτι) με τη σύλληψη το 2008 των αγωνιστών συντρόφων Marcelo Dote, Huiniguir Esteban,  Joaquin Cortes, Maria Alejandra Vilas, σε μια κατάσταση σύγχυσης κατά την οποία μπήκαν στην οικία του Gallardo και τοποθέτησαν μολότοφ για να τις δείξουν στον Τύπο και ένα έγγραφο 40 περίπου σελίδων με τον τίτλο “Σχέδιο Άμεση Δράση.

Τα «πολλαπλά πρόσωπα» και «εναλλαξιμότητα των μελών της ‘οργάνωσης’, σημεία που συνιστούν για τον εισαγγελέα παράνομη τρομοκρατική συνωμοσία, αρχίζουν να στηρίζονται με αυτές τις συλλήψεις  και ίσως με τη σύνδεση που υπάρχει στο μυαλό του εισαγγελέα με τους τότε συλληφθέντες. Μία ακόμα σκευωρία του καταραμένου αυτού νάνου και του Τύπου, που καθώς φαίνεται είναι ο μόνος που κατέχει το πραγματικό σχέδιο συνωμοσίας που μέρα με τη μέρα αρχίζει να ξετυλίγεται στις σελίδες του, για να στηθεί η υποτιθέμενη σύνδεση με την τρομοκρατία, μια ηχώ που πριν σιγήσει αποκρυσταλλώνεται σε αποδεικτικά στοιχεία του εισαγγελέα Jalandro.

Να συνεχίσουμε σε επαγρύπνηση απέναντι σε αυτήν την παρωδία σόου .

www.hommodolars.org

Ανακοινωθέν της εφημερίδας Surco για την καταστολή στην Χιλή

Άνθρωποι της περιοχής της Χιλής και όλου του κόσμου,

Τα συναισθήματα με τα οποία απευθυνόμαστε σε εσάς σήμερα είναι αυτά της οργής και της καταγγελίας.

Κατά τα τελευταία χρόνια έχουν διαφοροποιηθεί οι μορφές διαμαρτυρίας που προκαλούνται από τη δυσαρέσκεια που έχει συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια σχεδόν σαράντα ετών, μεταξύ μιας βάναυσης δικτατορίας και ενός καθεστώτος αστικής δημοκρατίας ,που ειδωμένα σε μια ιστορική προοπτική, και τα δύο καθεστώτα προσπάθησαν- όπως οι κυβερνήσεις όλων των ειδών- να καταστείλουν τα κορμιά και τις ιδέες αυτών που σκέπτονται και προσπαθούν να ζουν σε κοινωνίες που θεωρούν ανταγωνιστικές προς τις αρχές του κέρδους και του ανταγωνισμού, σε ένα Κράτος που προστατεύει την ανισότητα.

Σε πολλά σημεία αφθονούν οι μορφές της δυσαρέσκειας. Στο νότο, οι Mαπούτσε θυμούνται ότι η σύγκρουση δεν εξαφανίστηκε, αλλά μεγαλώνει δυναμικά. Στα σχολεία, οι νέοι αντιστέκονται στο να συνεχίσουν να γίνονται δέκτες μιας εκπαίδευσης που θα τους προετοιμάσει να υπακούουν και να παράγουν. Οι αναρχικοί και αντιεξουσιαστές, από την πλευρά μας, παρ ‘όλα αυτά, προσπαθούμε να οικοδομήσουμε μια νέα κοινωνία.

Όπως θα γνωρίζετε, εδώ και 2 χρόνια στην κοινωνία της Χιλής έχει διαχυθεί τεχνητά ένας αρρωστημένος φόβος για τους αντιεξουσιαστές γενικότερα, χάρη στην παραμορφωμένη “υπόθεση βόμβες.”  Ακριβώς όπως συνέβη πριν από έναν αιώνα (μεταξύ 1911-1913), εμφανίστηκαν κάποιοι λίγοι ειδικοί και αμετροεπείς δημοσιογράφοι που έκαναν χρήση των πιο εξωφρενικών θεωριών για να ΄εξηγήσουν’  ότι πίσω από τις βομβιστικές επιθέσεις βρίσκονται αυτά τα υποκείμενα με ‘ανατρεπτικές ιδέες’. Θυμάστε τη διάδοση φημών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για μία δήθεν «αναρχική παγκόσμια σύνοδο κορυφής» στη Χιλή το 2009; Ήσασταν μπροστά στις τηλεοράσεις όταν ειπώθηκε ότι τις βόμβες τις είχε προμηθεύσει στους αναρχικούς ένα υποκείμενο που συνδέεται με νεοναζιστικές ομάδες; Γιατί, ξαφνικά ξεχάστηκαν όλες αυτές οι ανακαλύψεις;

Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε με αυτήν την δημιουργική σπατάλη ενέργειας έχουμε δει να παρελαύνει κατά την τελευταία περίοδο …

Όλα αυτά απέδειξαν ότι οι αναρχικές ιδέες ποτέ δεν ήταν, ούτε θα γίνουν κατανοητές από το ισχύον σύστημα, αφού καθώς είναι διαμετρικά αντίθετες με τις δικές του προκαλούν την άμεση αφυδάτωση όσων υπερασπίζονται την ιδιοκτησία και την καταπίεση και παρασιτούν σε αυτές.

Το εχθρικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί ως απόρροια αυτών, έχει προετοιμάσει τις συνειδήσεις και έχει αδρανοποιήσει κάθε προσπάθεια να δοθεί απάντηση από την πλευρά της κοινωνίας. Αυτό ήταν ένα απαραίτητο έτσι ώστε η Δεξιά, κάνοντας χρήση εργαλείων καταστολής που ο Συνασπισμός ήξερε να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά λόγω της σοσιαλίζουσας νεοφιλελεύθερης απαλότητας του , θα φέρει την επίθεση του Κράτους ένα βήμα παραπέρα. Στο πλαίσιο αυτό, ο περιβόητος θλιβερός εισαγγελέας Alejandro Peña, ένα σκοτεινό υποκείμενο που δεν έχει καμία ηθική υπόσταση( έχει κατηγορηθεί, μεταξύ άλλων, για αντισυνδικαλιστική δράση) έχει τεθεί σε δράση ανακαλύπτοντας αυτό που δεν υπάρχει και αγνοώντας τα επιχειρήματα ενάντια στα δικά του. Έτσι, στις 14 Αυγούστου συνελήφθηκαν 14 σύντροφοι και συντρόφισσες να στήσει μια υποτιθέμενη παράνομη τρομοκρατική σχέση, υπεύθυνη για κάποιες από τις πάνω από εκατό βόμβες, οι ο[ποίες κατά τα φαινόμενα απείλησαν “την ειρήνη και τη δημοκρατία” της χιλιανής κοινωνίας. Αυτό έφτανε για να εμφανιστούν από τη μια μέρα στην άλλη ηγέτες, σαφώς στημένοι και υποτιθέμενες χρηματοδοτήσεις για τις εκρηκτικές ύλες.

Φαίνεται πως αναβιώνει ένα νέο συμβόλαιο μεταξύ του Κράτους-επιχειρηματία και της κοινωνίας, όπως φαίνεται αρκετά συνεπής με όλη αυτήν την φάρσα. Φυσικά, εμείς οι προγραμμένοι δεν προσκληθήκαμε στο φαγοπότι της κατανάλωσης, της υπακοής και του πατριωτισμού της γιορτής των 200 ετών[1]. Πρέπει να  εξαφανιστούμε, λένε, πριν καθίσουν όλοι στο τραπέζι έτοιμο να ριχτούν στις πρόστυχες καταχρήσεις που χαρακτηρίζουν αυτό το σύστημα. Δεν θα γίνει όμως έτσι.
Κάνουμε μια χειρονομία αλληλεγγύης προς όλους εκείνους που σήμερα βρίσκονται σε σύγκρουση με το Κράτους και το Κεφάλαιο. Δυνατά, τους λέμε, γιατί ο δρόμος είναι μακρύς και γεμάτος με επικίνδυνες στροφές με απότομη κλίση. Λευτεριά στους φυλακισμένους αυτού του επαίσχυντου μιντιακού-δικαστικού θεάτρου. Ο καθένας(με τους δικούς του) ας βρει τη δική του μέθοδο του αντίστασης και δημιουργίας, με στόχο μια νέα κοινωνία.

Αναρχική εφημερίδα ‘El Surco’
Santiago, 26 Αυγούστου 2010

http://praxislibertaria.wordpress.com/  

Καταδίκη πρότεινε το δικαστήριο στην πολιτική δίκη του Asel Luzarraga 

Στις 28 Αυγούστου άρχισε στην πόλη Temuco, στο νότο της Χιλής, η δίκη του βάσκου αναρχικού Asel Luzarraga. O Luzarraga είναι ο μοναδικός κατηγορούμενος για την υποτιθέμενη συμμετοχή του σε δύο βομβιστικές επιθέσεις στο Temuco το Δεκέμβρη του 2009, περίοδο κατά την οποία ήταν εκτός Χιλής.

Ο ίδιος διαβεβαιώνει ότι πρόκειται για μία σκευωρία της Εισαγγελίας, η οποία βασίζεται σε υποθέσεις. Δήλωσε ότι “To μοναδικό μου έγκλημα είναι ότι είμαι αλληλέγγυος με τον αγώνα του λαού των Μαπούτσε” και ότι “Υπάρχει μία προσπάθεια παραπληροφόρησης από τα μίντια”.

Την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου οι δικαστές του δευτέρου Tμήματος του Δικαστηρίου του Temuco εξέδωσαν καταδικαστική απόφαση εις βάρος του Luzarraga με την κατηγορία της κατοχής υλικού για την κατασκευή βομβών. Κατά τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθεί η ποινή που ο κατηγορούμενος πρέπει να εκτίσει. Η κατηγορούσα Αρχή ζήτησε ποινή φυλάκισης πέντε χρόνων και μίας ημέρας .

[1] Σ.τ.Μ. 200 χρόνια από την ίδρυση του Κράτους της Χιλής