Όλα είναι ανοιχτά: O αγώνας είναι ο μόνος δρόμος

Εντιτόριαλ του πρώτου τεύχους της εφημερίδας Todo por hacer[1] και του http://www.huelgageneral29s.org/, σάιτ αντιπληροφόρησης στα ισπανικά για την γενική απεργία της 29ης Σεπτεμβρίου.

Για μία απεργία των εργαζομένων: Αυτοοργάνωση και Άμεση Δράση

Αναρχικό Μπλοκ στη Διαδήλωση της Γενικής Απεργίας στις 29 Σεπτεμβρίου στη Μαδρίτη

Στις 29 Σεπτεμβρίου 2010, οι μεγάλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, CCOO και UGT, κάλεσαν σε απεργία κατά της εργασιακής μεταρρύθμισης. Ακριβώς 20 ημέρες μετά την έκδοσή της, δηλαδή χωρίς καμία δυνατότητα αλλαγής της. Η απεργία αυτή συγκαλείται καθυστερημένα και λανθασμένα: φαίνεται καλέστηκε σχεδόν επίτηδες για να αποτύχει, και αυτό ακριβώς θα γίνει.

 Παρά το γεγονός αυτό και ενόψει του πώς προδιαγράφεται το τοπίο, εμείς, καθώς και άλλοι/ες , πιστεύουμε ότι ο μόνος τρόπος για να επωφεληθούμε από την γενική απεργία στις 29 Σεπτεμβρίου είναι να τη μετατρέψουμε σε ένα σημείο εκκίνησης για να αρχίσουμε να αλλάζουμε την κατάσταση στην οποία μας έχουν φέρει όλα αυτά τα χρόνια της συμβατικότητας (κονφορμισμού) του βολέματος και της ανάθεσης των αγώνων στα συνδικάτα. Κατά τη γνώμη μας, πρέπει πρώτα να πάρουμε από τα χέρια των συνδικάτων την απεργία της 29 Σεπτέμβρη και να την επανακτήσουμε για τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους φοιτητές, κλπ.

 Γι’ αυτό αποφασίσαμε να συγκροτήσουμε ένα αναρχικό μπλοκ στη διαδήλωση των συνδικάτων στις 29 Σεπτεμβρίου, για να δείξουμε την αντίθεσή μας στην εργασιακή μεταρρύθμιση και στο ρόλο συνενόχου που έχουν τα συνδικάτα σε όλο αυτό το στημένο παιχνίδι, αλλά, πάνω απ’ όλα, για να δείξουμε τη δέσμευσή μας σε ένα αγώνα που έχει στόχο την προάσπιση των συμφερόντων μας ως εργαζόμενοι, άνεργοι ή φοιτητές και μελλοντικοί εργαζόμενοι, και βασίζεται στην αλληλεγγύη, την άμεση δράση και αυτοοργάνωση. Δεν είναι ανάγκη να είναι κάποιος αναρχικός για να συμμετέχει στο μπλοκ, είναι ένα ανοικτό μπλοκ, στο οποίο είναι προσκεκλημένος όποιος θέλει να δείξει τη δέσμευσή του  σε αυτόν τον αγώνα.

Αυτό είναι μόνο ένα σημείο εκκίνησης, όπως θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε άλλο … γιατί, σε τελική ανάλυση, όλα είναι ανοιχτά …

http://www.huelgageneral29s.org


[1]

”Oλα είναι ανοιχτά”, σε ελεύθερη μετάφραση