Για μία απεργία των εργαζομένων, όχι των συνδικάτων

Νέα ανακοίνωση του αναρχικού μπλοκ για την απεργία της 29ης Σεπτεμβρίου (Μαδρίτη)

Λόγω μιας νέας αξιολόγησης που έγινε από όσους κάναμε το κάλεσμα, σχετικά με το νόημα που θα είχε η  οργάνωση ενός αναρχικού μπλοκ με μία ουσιαστική παρουσία μέσα στη διαδήλωση της 29ης Σεπτεμβρίου, αποφασίσαμε να ακυρώσουμε τη συμμετοχή του αναρχικού μπλοκ  στην επίσημη διαδήλωση που κάλεσαν τα συνδικάτα CC.OO. και U.G.T. για τη μέρα αυτήν και να επιλέξουμε, ως εναλλακτική λύση, μία δημόσια και ανοιχτή συγκέντρωση σε κοντινή απόσταση.

Δεν βλέπουμε σαφή την ικανότητά μας να ανταποκριθούμε όπως πρέπει σε ένα κάλεσμα σαν αυτό, χωρίς να υπεισέρχονται άλλοι παράγοντες, άσχετοι από την αρχική μας πρόταση για μια ανοιχτή πρόσκληση, ανοιχτή και μαχητική (αστυνομική καταστολή, φυσική σύγκρουση με τα συνδικάτα που έκαναν το κάλεσμα, να ανταποκριθούμε στη «λογική» πρόκληση να απαντήσουμε σε αυτά).

Αν και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι είναι αναγκαίο να καταδειχθεί το σάπιο πρόσωπο του καπιταλισμού, όπως είναι εν προκειμένω η ξεδιάντροπη χειραγώγηση της απεργίας από τα  μεγάλα συνδικάτα, πιστεύουμε ότι η κοινή λογική, η αυτοκριτική και η ασφάλεια των πιθανών συμμετεχόντων είναι πέρα από την επιθυμία μας να ξεσκεπάσουμε τη λειτουργία αυτών των διαχειριστών του Κεφαλαίου και, σε τελευταία ανάλυση, να δώσουμε ένα πιο έντονο χρώμα στον αγώνα των ίδιων των εργαζομένων, οι οποίοι είμαστε αυτοί που βιώνουμε τις τωρινές συνέπειες του καπιταλισμού.

Θα πρέπει να βγούμε έξω στο δρόμο, για να μην σιγοντάρουμε το επίσημο μήνυμα των συνδικάτων, από τη μία και της κυβέρνησης, επιχειρηματιών, αντιπολίτευσης, μέσων ‘ενημέρωσης’ κ.λπ., από την άλλη, που εκμεταλλεύονται την ανικανότητα των πρώτων για να επιτεθούν στους εργαζόμενους και στις ιστορικές τους κατακτήσεις. Να μη μείνει η εντύπωση ότι εδώ δεν έχει συμβεί τίποτα.

Έτσι για να καταδείξουμε την θέση μας σχετικά με τα πραγματικά προβλήματα της εργατικής τάξης, και την αντίθεσή μας τόσο στην εργασιακή μεταρρύθμιση όσο και στα συνδικάτα, που μετά από χρόνια που υπογράφουν και καταπίνουν, τώρα την έχουν καταστήσει δυνατή, σας καλούμε να πάτε στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσουμε στην Atocha, στη γωνία του Paseo del Prado με την Cuesta Moyano, την ίδια μέρα στις 18.00.

Τέλος, μόνο μας μένει να επιβεβαιώσουμε την αρχική μας ιδέα . Πέρα από μπλοκ και συγκεντρώσεις, η 29η Σεπτέμβρη θα έχει νόημα μόνο αν την πάρουμε ως σημείο εκκίνησης για την επανάκτηση ή τη συνέχιση ενός καθημερινού αγώνα βάσης που να ξεκινάει από την υπεράσπιση των συμφερόντων ως εργαζόμενοι,  άνεργοι, φοιτητές, κλπ. και, μέσω της αυτοοργάνωσης, της αλληλεγγύης και της άμεσης δράσης, να κινηθεί προς την καταστροφή του καπιταλισμού.

Σήμερα για εσένα, αύριο για μένα!

Ο αγώνας παραμένει ο μόνος δρόμος

http://www.huelgageneral29s.org

Το κείμενο στα ισπανικά