Βρυξέλλες: Άγρια καταστολή με συλλήψεις & μπλοκάρισμα συνάντησης FRONTEX – E.E.

[vimeo]http://www.vimeo.com/15401376[/vimeo]

Η Ημερησία Διάταξη Άμυνας και Ασφάλειας (Security and Defense Agenda, παρακλάδι της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ) διοργάνωσε την 29η Σεπτέμβρη στις Βρυξέλλες συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα τη συνοριακή πολιτική της Ε.Ε.. Βασικός ομιλητής ήταν ο ταξίαρχος Ilkka Laitinen, εκτελεστικός διευθυντής της Frontex. Τριάντα ακτιβιστές μπλόκαραν τη συνάντηση των βιομηχάνων, πολιτικών, εκπροσώπων του ευρωπαϊκού λόμπι και των «ανεξάρτητων» εμπειρογνωμόνων.

Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας διαφόρων συνδικαλιστικών οργανώσεων ενάντια στη λιτότητα. Μέσα στις χιλιάδες κόσμου βρίσκονταν και μέλη της κίνησης No Border, όπως και άλλων διαδηλωτών ενάντια στη συνοριακή πολιτική της Ε.Ε.

Μετά από άγρια καταστολή των συγκεκριμένων κομματιών της πορείας από δυνάμεις καταστολής, αλλά και από πολυάριθμους ασφαλίτες, έγιναν περίπου 450-500 συλλήψεις ακτιβιστών (150, κατά τις καθεστωτικές πηγές) ενώ δεκάδες τραυματίες οδηγήθηκαν σε νοσοκομεία, με έναν 50χρονο σοβαρά τραυματία (κατατοπιστικό βίντεο εδώ).

Περισσότερες φωτογραφίες:

https://bxl.indymedia.org/articles/150

bxl.indymedia.org/articles/153

bxl.indymedia.org/articles/159

bxl.indymedia.org/articles/160

Πηγές: α / β