Ανακοίνωση του contrainfo για την καταστολή των δικτύων αντιπληροφόρησης στην Ισπανία

Mετά την επιτυχημένη γενική απεργία της 29ης Σεπτεμβρίου στην Ισπανία, η Υπεύθυνη Ασφάλειας του Δήμου της Βαρκελώνης ζήτησε από την Εισαγγελία να ερευνήσει τις “ιστοσελίδες που προτρέπουν σε πράξεις βίας”, κατονομάζοντας συγκεκριμένα δίκτυα αντιπληροφόρησης και ενάντια στην καταστολή και ζητώντας το κλείσιμο του kaosenlared.net. Ως συνήθως, τη σκυτάλη πήραν τα μίντια με τη γνωστή πια φρασεολογία περί “χαμηλής έντασης τρομοκρατία”.  Είναι προφανές ότι η Εξουσία θορυβήθηκε από τη δημιουργία της ιστοσελίδας 29-s.net, με συντονισμένη αντιπληροφόρηση 9 δικτύων αντιπληροφόρησης για την γενική απεργία, τη μεγάλη διάχυση του αντικαθεστωτικού λόγου στην κοινωνία και την συνεπακόλουθη επιτυχία της απεργίας σε όλους τους κλάδους, μεταξύ αυτών και στα αστικά μέσα παραπληροφόρησης. Είναι επίσης προφανές ότι ο στόχος της επίθεσης ποινικοποίησης δεν είναι μόνο τα συγκεκριμένα δίκτυα.

Όσο περισσότερο βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση και ξεσκεπάζεται η φενάκη της καθεστωτικής προπαγάνδας περί δημοκρατίας, τόσο περισσότερο θα εντατικοποιούνται η χειραγώγηση συνειδήσεων και η καταστολή, ως μέσα για την επιβολή του πλήρους ολοκληρωτισμού. Στα πλαίσια αυτά, η Εξουσία επιχειρεί, άμεσα ή έμμεσα, με τρόπο απροκάλυπτο ή κεκαλυμμένο, το κλείσιμο του στόματος οποιουδήποτε αντιτίθεται στην διαρκή πλύση εγκεφάλου των μίντια, του μάρκετινκ, της διαφήμισης και του lifestyle και στην επιβολή του δημοκρατικού ολοκληρωτισμού και της ιδεολογίας του: τον κοινωνικό κανιβαλισμό και την πλήρη εξατομίκευση. Τα δίκτυα αντιπληροφόρησης και οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι δεν έχουν κανένα λόγο να απολογηθούν σε κανένα εισαγγελέα ή εξουσιαστή για το πόσο ειρηνικό είναι το έργο τους απέναντι στη βία της Εξουσίας. Αυτοί που ασκούν καθημερινή βία είναι το Κράτος και το Κεφάλαιο. Αυτοί και τα τσιράκια τους ασκούν καθημερινά “τρομοκρατία υψηλής έντασης” συνειδητά και συντονισμένα. Η συντονισμένη αυτή επίθεση δημοτικών ηγετίσκων, εισαγγελίας, κεντρικής Εξουσίας και μίντια στην Ισπανία, καταδεικνύει την αναγκαιότητα του δικού μας συντονισμού.

Το contrainfo μεταφέρει στους συντρόφους kaosenlared.net, lahaine.org, 29-s.net, barcelona.indymedia.org και alertasolidaria.org την αλληλεγγύη και την υποστήριξή μας. Απέναντι στην επίθεση της τρομοκρατίας του ισπανικού Κράτους δεν θα είναι μόνοι τους.

Ηasta siempre