Επίθεση παραστρατιωτικών στον αυτόνομο δήμο Σαν Χουάν Κοπάλα στο Μεξικό με 2 νεκρούς και 1 σοβαρά τραυματία

Σαν Χουάν Κοπάλα, Μεξικό, Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010              

Χτες το απόγευμα δολοφονήθηκαν άγρια σε μια ενέδρα στην περιοχή Tres Cruces (Τρία Σταυροδρόμια) και ενώ κατευθύνονταν στην Yosoyuxi Copala, οι σύντροφοι Τερέσα Ραμίρες Σάντσες και Σεραφίν Ουμπάλδο, ενώ βαριά τραυματισμένος είναι ο σύντροφος Χορδάν Ραμίρες Γκονσάλες.            

Προς τα ειλικρινή μέσα ενημέρωσης, προς τους Οργανισμούς Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προς τους ιθαγενείς λαούς του Μεξικό, προς την ‘άλλη καμπάνια’, προς τον εθνικοαπελευθερωτικό στρατό των Ζαπατίστας, προς την Οαχάκα, το Μεξικό και όλον τον κόσμο             

Η κοινότητα Tρίκι του Σαν Χουάν Κοπάλα εκδιωγμένη από το χωριό της από την κακή κυβέρνηση και τους πληρωμένους φονιάδες της, απευθύνεται στις γυναίκες και στους άνδρες που έχουν αγνή την ψυχή τους για να τους ανακοινώσει ότι η κακία και η φιλοδοξία της εξουσίας δεν έχει όρια, δεν αρκείται στο να μας διώχνει από το χωριό μας, αλλά εμείς, οι κάτοικοι της Κοπάλα, συνεχίζουμε να σφαγιαζόμαστε από παραστρατιωτικούς που υπηρετούν αυτό το καταραμένο καπιταλιστικό σύστημα και οι οποίοι έχουν το θράσος να αυτοαποκαλούνται αριστεροί.    

Χτες το απόγευμα δολοφονήθηκαν άγρια σε μια ενέδρα στην περιοχή Tres Cruces (τρία σταυροδρόμια) οι σύντροφοι Τερέσα Ραμίρες Σάντσες και Σεραφίν Ουμπάλδο ενώ κατευθύνονταν στην Γιοσογιούχι Κοπάλα, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά ο σύντροφος Χορδάν Ραμίρες Γκονσάλες. Οι τελευταίες πληροφορίες που έχουμε είναι ότι ο Χορδάν δεν μπόρεσε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Juxtlahuaca γιατί οι εγκληματίες αυτών των ομάδων βρισκόντουσαν στις γύρω περιοχές και περιπολούσαν με οπλισμένους άντρες ψάχνοντας τον σύντροφό μας για να τον αποτελειώσουν, ενώ η αστυνομία έκανε τα στραβά μάτια-αυτό εξηγείται στο ότι ο Χορδάν είναι ένας από τους πιο στρατευμένους στην αυτονομία συντρόφους και επειδή ήταν από τους τελευταίους που φύγανε από την Κοπάλα στις 19 Σεπτεμβρίου-. Θέλησε πρώτα να βεβαιωθεί ότι είχαν φύγει όλοι οι σύντροφοι και μόνο τότε βγήκε έξω και αυτός.                                                                            

Αυτή είναι η απάντηση της μεξικάνικης κυβέρνησης στα μέτρα προστασίας που υπαγόρευσε η Παναμερικανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αυτή είναι η απάντηση του MULT επειδή δεν έγινε δεκτός ο επιτηδευμένος και ιδιοτελής διάλογός του. Αυτό που για εμάς είναι το πιο οδυνηρό είναι ότι υπάρχουν ακόμη και σήμερα άνθρωποι που τολμούν να θεωρούν αυτή τη γενοκτονία ως έναν διεθνιστικό αγώνα, ενώ στην πραγματικότητα αποσκοπούν να δώσουν τέλος σε μια μορφή διακυβέρνησης ,διαφορετική από αυτό το εγκληματικό σύστημα. Πρόκειται για μια γενοκτονία που σκοπός της είναι να θάψει την ιστορία μας γιατί την φοβούνται. Πρόκειται για μια σφαγή που πραγματοποιούν οι ομάδες του PRI ενάντια στον λαό μας, επειδή δεν συντάσσεται, όπως έκανε η ηγεσία του MULT[1], με τις δύο τελευταίες κυβερνήσεις της Οαχάκα. Για όσους δεν ξέρουν, η UBISORT δημιουργήθηκε το 1994 και το 2006 και πρακτικά εξαφανίστηκε, αφού έχουν απομείνει από αυτή κάποιοι  πιστολέρο που πάντα συνεργάζονται απ ευθείας με τις κυβερνήσεις(  Toño Pájaro, Rufino  Juárez…). Δεν παραδινόμαστε ποτέ για να επιτρέψουμε να μας κλέβουν τους φυσικούς μας πόρους, δεν συντασσόμαστε ποτέ στις καμπάνιες τους για χάρη του PRI με το κόμμα του ΚΑΡΙΚΑΤΟΥΡΑ, δώρο του José Murat.                                                                         

Τα παιδιά, οι γυναίκες και οι ηλικιωμένοι, όλοι οι αυτόνομοι όπως μας καλούν στην περιοχή μας, ρωτάμε: Έτσι πάει κάποιος σε ένα διάλογο; Απαντούμε σε εκείνους που τις τελευταίες μέρες μας καλέσανε με τον πιο άνανδρο τρόπο να καταθέσουμε τα όπλα και να καθίσουμε να κάνουμε διάλογο: δεν νομίζετε κύριοι ότι  θα υπήρχαν νεκροί και από τις δυο πλευρές αν είχαμε όπλα για το ελάχιστο της αυτοπροστασίας μας; Αρκετά πια, ενημερωθείτε καλά και αν πραγματικά είστε οπαδοί της άλλη καμπάνιας, τιμήστε την ιδεολογία της.        

Καλούμε όλους τους συντρόφους της άλλης καμπάνιας, που είναι στ’ αλήθεια σύντροφοι και όλους εκείνους που δεν είναι στην ‘άλλη καμπάνια’, αλλά είναι σύντροφοι, να επισκεφθούν την κατασκήνωσή μας όπου σιγά σιγά καταφθάνουν οι εκδιωγμένοι σύντροφοι, στη βάση της Οαχάκα, όπου γιατροί-σύντροφοι από εκείνους που η χώρα τόσο χρειάζεται, δηλαδή από εκείνους τους γιατρούς που πορεύονται ‘από τα κάτω και προς τα αριστερά’[2], θεραπεύουν τους τραυματίες, έτσι ώστε να μπορούν να πληροφορήσουν με την ίδια τους τη φωνή ποιοι τους τραυμάτισαν και ποιοι σφάγιασαν τον λαό μας.            

Σεβασμός στη ζωή και την αξιοπρέπεια των εκδιωγμένων! Η σιωπή είναι συνενοχή!                                                                                 

Όχι άλλη βία!   

Με σεβασμό,

Αυτόνομη κοινότητα Σαν Χουάν Κοπάλα          

http://www.kaosenlared.net

Το κείμενο στα ισπανικά.                                        


[1]

Παραστρατιωτική οργάνωση, όπως και η UBISORT

[2] Σύνθημα των Ζαπατίστας

No Comments “Επίθεση παραστρατιωτικών στον αυτόνομο δήμο Σαν Χουάν Κοπάλα στο Μεξικό με 2 νεκρούς και 1 σοβαρά τραυματία”