Ανακοίνωση των αναρχικών πολιτικών κρατούμενων από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Χιλής

Προς την κοινή γνώμη, τις οικογένειες και τους φίλους μας και προς όλους όσους ονειρεύονται μια κοινωνία ισότητας χωρίς καταπίεση:

Από τις 12 Οκτωβρίου 31 κρατούμενοι ξεκινήσαμε μέσα στο Τμήμα Υψίστης Ασφαλείας των Φυλακών μία κινητοποίηση διαρκείας απαιτώντας βελτιώσεις στις συνθήκες κράτησης και στο επισκεπτήριο, που μειώνουν σε σημαντικό βαθμό τη σωματική και ψυχολογική ακεραιότητα του καθενός από όσους βρισκόμαστε σε αυτό το κέντρο βασανιστηρίων.

Έχουμε την πρόθεση έτσι να δώσουμε τέλος στη γνωστή λογική των Αρχών των φυλακών, η οποία επικεντρώνεται στην κακομεταχείριση και στην ταπείνωση των χιλιάδων κακόμοιρων ανθρώπων που επιβιώνουν στις φυλακές και τις οικογένειές τους και των γνωστών και φίλων που τους επισκέπτονται.
Αυτές τις μέρες μοιραστήκαμε μαζί τους αδελφικούς διαλόγους ικανούς να ενισχύσουνε  την δεσμευτική αλληλεγγύη και εμπιστοσύνη που αφορούν στην ενότητα μεταξύ των κοινωνικών και πολιτικών κρατουμένων και που έχουν αρχίσει να γίνονται ενοχλητικοί για τις Αρχές των φυλακών. Μερικές από τις φωνές που σπάνε σιγά σιγά τον επικοινωνιακό αποκλεισμό, μεταφέροντας τα αιτήματά μας στα δικά τους κέντρα εξουσίας.

Οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του Κράτους στην απελπισία τους προσπάθησαν να θέσουν σε αντιπαράθεση κοινωνικούς και πολιτικούς κρατούμενους, εισάγοντας το ζιζάνιο που τους επιτρέπει να διατηρήσουν τον έλεγχο της κατάστασης, αλλά οι “εγκληματίες” είναι ζωντανοί και μαζί με τους αντιεξουσιαστές έχουν επίγνωση των παιχνιδιών του σωφρονιστικού συστήματος και ότι η καθημερινότητά του δολοφονεί. Είμαστε σταθεροί στην αξιοπρεπή μάχη για την κατάργηση των Φυλακών Υψίστης Ασφάλειας και των αδικιών του σωφρονιστικού συστήματος. Ούτε οι απειλές ούτε οι τιμωρίες, όπως εκείνες που επιβλήθηκαν την Τρίτη 19 Οκτωβρίου εναντία στον σύντροφο Φρέντυ Μοράγα Σότο, κρατούμενο του τέταρτου ορόφου στα χέρια του Κάβο Φλόρες, θα μπορέσουν να σταματήσουν τον αγώνα των φυλακισμένων.

Μαζί με το χαιρετισμό της γενναίας, ανιδιοτελούς και αγωνιστικής απάντησης καθενός από τους άνδρες και τις γυναίκες που μας έχουν δώσει την υποστήριξή τους, θέλουμε να αγκαλιάσουμε τα μέλη των οικογενειών μας, να φιλήσουμε τους φίλους/ες μας, τα παιδιά μας και τους αγαπημένους μας, καλώντας τους να συνεχίσουν τη διάδοση αυτής της κινητοποίησης σε κάθε χώρο όπου κινούνται, κάνοντας όπλο τους την προπαγάνδα με αφίσες, προκηρύξεις και (συνθήματα σε) τοίχους.

Να μη σταματήσουμε να φωνάζουμε: Ελευθερία!
Όχι άλλες φυλακίσεις για τους εξεγερμένους φτωχούς, στις συνελεύσεις, στα πανεπιστήμια, στα σχολεία, στις πόλεις.
Για την ενότητα όλων των κρατουμένων, των οικογενειών τους, του περιβάλλοντός τους που τους στηρίζει, χωρίς καμία εξουσία, να κοιταχτούμε στα μάτια, γιατί όλοι μαζί έχουμε δύναμη και οι ισχυροί τρέμουν.
Η φυλακή έγινε από τους πλούσιους για να κρύψει την αδικία του καπιταλιστικού συστήματος.
Όχι άλλες φυλακές για τους φτωχούς!

Αγωνιζόμενοι κοινωνικοί και πολιτικοί κρατούμενοι.

Φυλακή Υψίστης Ασφαλείας, 22 Οκτώβρη, 2010 .

http://solidaridadporlxspresxs.blogspot.com

Το κείμενο στα ισπανικά.