Μεξικό: Φοιτητές της πόλης Χουάρες κλείνονται στο πανεπιστήμιο ως απάντηση στο κλίμα στρατιωτικοποίησης

Χουάρες, Μεξικό: πολυάριθμες δράσεις διαμαρτυρίας στην μεξικανική πόλη σε διαμαρτυρία για την απόπειρα δολοφονίας διαδηλωτών από την αστυνομία. Εκτός κινδύνου ο νεαρός που πυροβολήθηκε.

Οι διαδηλωτές κοιμούνται στο πανεπιστήμιο και ανακοινώνουν για τις επόμενες μέρες ημερίδες διαμαρτυρίας για την επίθεση των ομοσπονδιακών αστυνομικών εναντίον του δεκαεννιάχρονου φοιτητή Νταρίο Αλβάρες Οράντια, που νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Γενικό Νοσοκομείο.Φοιτητές της Κοινωνιολογίας έχουν οχυρωθεί στο πανεπιστήμιο και συνεχίζουν να είναι οργισμένοι ενάντια στην ένοπλη επίθεση της ομοσπονδιακής αστυνομίας που άφησε χτες έναν φοιτητή σοβαρά τραυματισμένο, πλέον εκτός κινδύνου. Οι διαδηλωτές κανόνισαν για αυτό το Σάββατο συνέντευξη τύπου και δήλωσαν ότι δεν θα εγκαταλείψουν τον αγώνα τους μέχρι να φύγει ο στρατός από την πόλη Χουάρες. Οι φοιτητές και οι καθηγητές που συμμετέχουν στο κίνημα έχουν αρχίσει να δέχονται υποστήριξη και από άλλους πανεπιστημιακούς (φοιτητές και καθηγητές), την ώρα που το ίδρυμα αναστέλει την λειτουργία του μέχρι την Τρίτη.

Στις εγκαταστάσεις του συνεχίζεται ο εορτασμός του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΟΡΟΥΜ ΕΝΑΝΤΙΑ  ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΙΑ που, όπως ήταν προβλεπόμενο, θα διαρκέσει με πολυάριθμες παρουσιάσεις και εργαστήρια μέχρι την Κυριακή και το οποίο οργάνωσε την πορεία στην οποία πυροβολήθηκε ο φοιτητής από την αστυνομία.

Συγγενείς και φίλοι του τραυματία συνεχίζουν να είναι συνέχεια στο νοσοκομείο, προστατεύοντας τον Νταρίο από πιθανούς πληρωμένους δολοφόνους ή αστυνομικούς που θα μπορούσαν να έρθουν να τον αποτελειώσουν, μία πρακτική αρκετά συνηθισμένη.

Φωτογραφίες από την πορεία εδώ

Στο παρακάτω βίντεο που τραβήχτηκε αμέσως μετά τον πισώπλατο πυροβολισμό του Νταρίο από τους μπάτσους, φαίνονται τα οχήματα της αστυνομίας να φεύγουν βιαστικά από τον τόπο του εγκλήματος, το τραυματισμένο κορμί του φοιτητή και ακούγονται φωνές οργής και διαμαρτυρίας από τους παρευρισκόμενους.

http://www.youtube.com/watch?v=0CbFT71arjQ&NR=1

http://www.kaosenlared.net

Το κείμενο στα ισπανικά