Μεγάλη Βρετανία: Διώξεις ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων

Στη Μεγάλη Βρετανία ακτιβιστές του SHAC (Stop Huntingdon Animal Cruelty) καταδικάστηκαν και φυλακίστηκαν στις 25 Οκτώβρη 2010, κατηγορούμενοι για τη δράση τους ενάντια στο μεγαλύτερο εργαστήριο ζωοτομίας της Ευρώπης, το Huntingdon Life Sciences το οποίο είναι υπεύθυνο για το θάνατο 500 ζώων ημερησίως στα εργαστήριά του και το βασανισμό αμέτρητων άλλων. Ανάμεσα στα άλλα εγκλήματα του αξίζει να αναφερθεί πως το HAC είναι υπεύθυνο για τις δοκιμαστικές έρευνες του φαρμάκου Ribelin σε ζώα και τη γνωμοδότηση ασφάλειας για ανθρώπινη χρήση. Το εν λόγω φάρμακο έχει προκαλέσει το θάνατο εκατοντάδων παιδιών μέχρι σήμερα. Κατά περιόδους ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν την εγκληματική δράση της συγκεκριμένης εταιρείας έχουν δει το φως της δημοσιότητας.Οι ποινές που επιβλήθηκαν στους ακτιβιστές του SHAC, με την κατηγορία του εκβιασμού, έχουν ως εξής:
Sarah Whitehead 6 χρόνια, Nicole Vosper 3,5 χρόνια, Tom Harris 4 χρόνια, Jason Mullen 3 χρόνια, Alfie Fitzpatrick 1 χρόνο με αναστολή τριετίας, Nicola Tapping 15 μήνες.

Πρόκειται για τη δεύτερη στη σειρά καταδίκη ακτιβιστών του SHAC μετά από το πρώτο κύμα διώξεων το 2008, όπου 7 άτομα είχαν καταδικαστεί σε ποινές φυλάκισης 4 έως 11 χρόνων ο καθένας.

Για τη στήριξη των κρατούμενων και την εκδήλωση αλληλεγγύης οι παρακάτω διευθύνσεις:

• Sarah Whitehead VM7684
• Nicole Vosper VM9385
• Nicola Tapping
HMP Bronzefield, Woodthorpe Road
Ashford, Middx
TW15 3JZ, England

• Thomas Harris
• Jason Mullen
HMP Winchester, Romsey Road
Winchester, Hampshire
SO22 5DF, England

Περισσότερες πληροφορίες στα αγγλικά και ντοκουμέντα σχετικά με την εγκληματική δράση του HLC και τον αγώνα των ακτιβιστών του SHAC εδώ

http://www.shac.net

Με τη συνεργασία της Agência de notícias anarquistas (ANA)