ΗΠΑ: Ο Mumia Abu-Jamal κινδυνεύει εκ νέου να καταδικαστεί σε θάνατο

Στις 9 Νοεμβρίου 2010 στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ θα λάβει χώρα δικαστική ακρόαση σε σχέση με το θέμα της θανατικής καταδίκης του Μούμια Αμπού-Τζαμάλ. Ειδικότερα, το δικαστήριο θα κρίνει εάν ο Μούμια θα παραπεμφθεί σε νέα δίκη ή όχι. Σε αυτή την περίπτωση, αποδείξεις αθωότητας μπορούν να παρουσιαστούν, αλλά το δικαστήριο μπορεί να αποφανθεί μόνο για το αν ο Μούμια εκτελεστεί ή καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή.

Ο δικηγόρος Robert R. Bryan σημειώνει πως τώρα «ο Μούμια διατρέχει το μεγαλύτερο κίνδυνο, από τη στιγμή της φυλάκισής του το 1981».

Είναι ώρα να κλιμακώσουμε την πίεση διεθνώς, ενάντια στο επιδιωκόμενο λιντσάρισμα του Μούμια από τις Αρχές των ΗΠΑ. Η διεθνής ένωση φίλων και συγγενών του Mumia καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Φιλαδέλφειας στις 9 Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της διεθνούς εβδομάδας μνήμης της καταδίκης του Μούμια Αμπού-Τζαμάλ (9 Δεκεμβρίου 1981) θα διοργανωθούν δράσεις αλληλεγγύης σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

Συνοπτικά, πρέπει να πούμε πως είναι απαραίτητο να είμαστε σε επιφυλακή τις ημέρες της δίκης, γιατί στην περίπτωση που το ομοσπονδιακό δικαστήριο αποφασίσει εκ νέου την καταδίκη σε θάνατο του Μούμια, αυτή μπορεί να εκτελεστεί σε μερικές ημέρες.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΜΟΥΜΙΑ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

Περισσότερες πληροφορίες στα αγγλικά:
www.mumialegal.org
www.freemumia.com