Kυκλοφορία βιντεοπαιχνιδιού που “σκοτώνει” μετανάστες

Η νεολαία του Λαϊκού Κόμματος της Καταλονίας  δημιούργησε ένα  βιντεοπαιχνίδι για να «σκοτώνει» μετανάστες. Αυτό έρχεται στο μέλλον!

Το βιντεοπαιχνίδι που ονομάζεται Alicia Croft (Αλίσια Κρόφτ) επιτρέπει στην ηρωίδα της καταλανικής ακροδεξιάς να εξολοθρεύει παράνομους μετανάστες μέσω του άβατάρ της…ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ…ΑΥΤΟ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑ!

Το «βιντεοπαιχνίδι»

Το άβαταρ της ηγέτιδος του λαϊκού κόμματος έχει ως στόχο την διάσωση της Καταλονίας. Το κάνει ανεβασμένη σε ένα γλάρο .Έχεις τρείς αποστολές, μία το πρωί, μία το απόγευμα και μία το βράδυ. Από το γλάρο η Αλίσια Κρόφτ πυροβολεί τους εχθρούς της. Εμφανίζονται η ανεργία, οι σπατάλες, οι φόροι, το κίνημα ανεξαρτησίας…και ένα ελικόπτερο που πετάει παράνομους μετανάστες με αλεξίπτωτα, τους οποίους η Σάντσες Καμάτσο μπορεί να καταρρίψει από το γλάρο της.

Φυσικά μετά, όταν λέμε ότι το Λαϊκό Κόμμα έχει ρατσιστικό και ξενοφοβικό λόγο, όπως επίσης δηλώνει τώρα όλος ο Τύπος και τα κόμματα του συστήματος, η Αλίσια Σάντσες Καμάτσο και η ισπανική ακροδεξιά θυμώνουν.

Εδώ κυρία Σάντσες η αλήθεια ποτέ δεν αποκρύπτεται και αρκεί να περιμένουμε λίγο ώστε να φανερώσετε το αντιδραστικό και αντιδημοκρατικό πρόσωπο που προσπαθείτε να κρύψετε.

Το Λαϊκό Κόμμα φοβάται και λέει τώρα ότι όλο αυτό οφείλεται σε ένα «λάθος».

Τα φυλλάδια που διανεμήθηκαν στην Μπανταλόνα, που τα κατήγγειλε η οργάνωση SOS Ρατσισμός και που τώρα έχουν φτάσει στη δικαιοσύνη, ήταν επίσης ένα “λάθος”; Για να μην μακρηγορούμε με την πληθώρα ξενοφοβικών και ρατσιστικών παραδειγμάτων που έδωσε  τον τελευταίο καιρό το Λαϊκό Κόμμα της Καταλονίας. Όλη η καμπάνια και η προεκλογική εκστρατεία οφείλεται σε ένα «λάθος» κύριοι και κυρίες του Λαϊκού Κόμματος της Καταλονίας; Ποιός θα σας πιστέψει τώρα;

Και ακόμα  και αν το βασικό σας σύνθημα στις συνεδριάσεις του κόμματος είναι «οι πολίτες είναι ηλίθιοι», ε, τόσο πολύ δεν είμαστε.

Το Λαϊκό Κόμμα κατηγορεί  για «λάθος» την εταιρεία που έφτιαξε το βιντεοπαιχνίδι ενάντια στους μετανάστες.

Το Λαϊκό Κόμμα της Καταλονίας καταλόγισε το «λάθος» στην εταιρεία που έφτιαξε το βιντεοπαιχνίδι ,το οποίο παρουσίασε την Τρίτη η νεολαία του Λαϊκού Κόμματος. Στο βιντεοπαιχνίδι που ονομάζεται «Διάσωση» η ηγέτιδα του Λαϊκού Κόμματος, την οποία ενσαρκώνει η «Αλίσια Κρόφτ», καθισμένη σε ένα γλάρο πετάει βόμβες σε ένα εικονίδιο που αντιπροσωπεύει την παράνομη μετανάστευση μέσω ενός αεροπλάνου, ενώ δύο μετανάστες πηδάνε με αλεξίπτωτο.

Σύμφωνα με πηγές του κόμματος, όταν έκλεισε η συμφωνία για το βιντεοπαιχνίδι, συμφωνήθηκε ένα από τα εικονίδια που συμβολικά «μάχεται» η υποψήφια στο βιντεοπαιχνίδι να προορίζεται για την «μαφία» που διακινεί λαθρομετανάστες.

Ωστόσο το  Λαϊκό Κόμμα της Καταλονίας  υποστηρίζει ότι η εταιρεία που έφτιαξε το παιχνίδι ,χωρίς να το γνωρίζει το Λαϊκό Κόμμα της Καταλονίας, απεικόνισε γραφιστικά αυτή την ιδέα χρησιμοποιώντας την εικόνα των μεταναστών με τα αλεξίπτωτα.

 «Παράνομοι μετανάστες» επίσης από λάθος

 Επιπλέον, οι συντηρητικοί υποστηρίζουν ότι κατά λάθος η εταιρεία έβαλε κάτω από το εικονίδιο τις λέξεις  «παράνομοι μετανάστες», ενώ το  Λαϊκό Κόμμα της Καταλονίας   είχε εγκρίνει το «παράνομες μαφίες». Αυτές οι πηγές διευκρίνισαν ότι το  Λαϊκό Κόμμα της Καταλονίας έχει ήδη ζητήσει να διορθωθεί αυτό το μέρος του παιχνιδιού, αν και η ηγεσία του κόμματος εκπλήσσεται από τη σημασία που έχει δοθεί σε αυτό .

Από την άλλη ,η υποψήφια του Λαϊκού Κόμματος, Αλίσια Σάντσες Καμάτσο υπερασπίστηκε σε ένα περιστατικό με πολέμιούς της σε ένα μπαρ στο Cornella de Llobregat (Βαρκελώνη), ότι οι μετανάστες πρέπει να έχουν «ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις» με τους ανθρώπους που γεννήθηκαν στην Ισπανία.

«Το ίδιο για όλους» σχολίασε η Αλίσια Σάντσες Καμάτσο στην οποία έχουν διαμαρτυρηθεί  διάφοροι επικριτές του Λαϊκού Κόμματος για το ότι υπάρχουν μετανάστες που δέχονται να πληρώνονται τα μισά από τους Ισπανούς για την ίδια ακριβώς εργασία.

http://www.kaosenlared.net

To κείμενο στα ισπανικά.