Ισπανία: κάλεσμα σε συνέχιση της γενικής απεργίας

Η Επιτροπή Αγώνα της εταιρείας UPS – Vallecas έβγαλε την ακόλουθη ανακοίνωση-κάλεσμα σε συνέχιση της απεργίας της 29ης Σεπτεμβρίου.

Υπογράψτε το κάλεσμα για ένα σχέδιο αγώνα που να δίνει συνέχεια στην γενική απεργία της 29ης Σεπτεμβρίου. Ζητάμε από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις την εφαρμογή ενός αγωνιστικού σχεδίου που να συμπεριλαμβάνει το κάλεσμα μιας νέας Γενικής Απεργίας.

Προτεινόμενη πρόταση προς υπογραφή από επιτροπές, αντιπροσώπους, συνδικαλιστικούς τομείς και συνελεύσεις εργαζομένων:

Προς όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις

Η γενική απεργία της 29ης Σεπτεμβρίου, παρά την καμπάνια των ΜΜΕ με σκοπό να την υποβιβάσουν, ήταν αναμφίβολα μαζικότατη. Εκατομμύρια εργαζόμενοι/ες διαδηλώσαμε και δείξαμε ξεκάθαρα την αποστροφή μας στην αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, ενώ παράλληλα απαιτήσαμε την απόσυρση της εργασιακής μεταρρύθμισης και της αύξησης της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια.

Η απάντηση της κυβέρνησης μέχρι τώρα είναι να επαναβεβαιώνει την πολιτική της:

Να διατηρεί αυτή την άθλια εργασιακή μεταρρύθμιση, να συνεχίζει το εγχείρημα  της «καθυστερημένης συνταξιοδότησης», να παρουσιάζει κάποιους υποτιθέμενους κρατικούς προϋπολογισμούς που είναι στην ουσία  καινούριες περικοπές στην εργασία και στα κοινωνικά δικαιώματα, ενώ αναγγέλλει νέα μέτρα αναπροσαρμογής ,με απώτερο σκοπό να μας κάνουν να συνεχίσουμε να πληρώνουμε την κρίση τους.

Σε αυτήν την κατάσταση δεν έχει θέση καμία διαπραγμάτευση  προκειμένου να «καλυτερεύσει» μια εργασιακή μεταρρύθμιση που δεν έχει κανένα προοδευτικό χαρακτηριστικό για τους εργαζόμενους. Για να μην ανατραπεί όλη η προσπάθεια που έγινε από χιλιάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες με την γενική απεργία και για να μην ακυρώσουμε τις ελπίδες που γεννήθηκαν την 29η Σεπτεμβρίου, ότι δηλαδή η απεργία εκείνη ήταν όντως ένα σημαντικό βήμα αντίδρασης ενάντια στις αντικοινωνικές  πολιτικές της κυβέρνησης, που υποχρέωσε την κυβέρνηση να υποχωρήσει, είναι αναγκαίο να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις που αρχίσαμε.

Σήμερα οι Γάλλοι εργαζόμενοι και φοιτητές, όπως χτες και οι Έλληνες, είναι ένα παράδειγμα δυναμικών απαντήσεων στα σχέδια των κυβερνήσεών τους.

Για αυτό το λόγο απευθυνόμαστε σε εσάς, έτσι ώστε αν η κυβέρνηση δεν εγκαταλείψει την εργασιακή μεταρρύθμιση και επιμείνει στο εγχείρημα  της «καθυστερημένης συνταξιοδότησης», να τεθεί σε εφαρμογή ένα αγωνιστικό σχέδιο που να συμπεριλαμβάνει  το κάλεσμα μιας νέας Γενικής Απεργίας.

 18 Νοεμβρίου 2010

Επιτροπή της εταιρείας UPS – Vallecas

porlacontinuidaddelalucha@yahoo.es

http://www.kaosenlared.net

To κείμενο στα ισπανικά.