Ισπανία: Απολυμένος αναρχοσυνδικαλιστής της CGT στην Ανδαλουσία σε απεργία πείνας

Η πολιτική των περικοπών και των ιδιωτικοποιήσεων που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Ανδαλουσίας στην Ισπανία προκαλεί ακόμα ένα θύμα (ούτε το πρώτο, ούτε το τελευταίο λαμβάνοντας υπόψη πως από τον Ιούνιο του 2010 οπότε και ισχύει η νέα εργατική νομοθεσία, έχει ξεκινήσει μια μακρά περίοδος επισφάλειας που θα διαρκέσει μήνες).

Θύμα αυτής της πολιτικής αυτή τη φορά είναι ο αναρχοσυνδικαλιστής Luis Martín Galdeano που στο παρακάτω γράμμα εξηγεί σε όλες /όλους τους εργαζόμενους στην EGMASA (Δημόσια επιχείρηση διαχείρισης του περιβάλλοντος), σε όλες/όλους τους φίλους της CGT και στην εργατική τάξη  την κατάστασή του και τη στάση του ζητώντας αλληλεγγύη και καλώντας σε αγώνα. Ο Luis Martín Galdeano έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 29 Νοέμβρη. Ακολουθεί η ανακοίνωσή του:

«Μετά από μια περίοδο 16 μηνών εργασίας στην εταιρεία Egmasa στην Αλμερία ως κηπουρός και φύλακας, με μισθό 800 ευρώ, η εν λόγω εταιρεία αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιό μου. Αυτό είναι παράνομο γιατί το πόστο μου δεν καταργείται, και μου προσφέρουν μια σύμβαση σύμφωνα με την οποία θα λαμβάνω λιγότερα χρήματα (περίπου 600 ευρώ το μήνα) και θα χάσω το στάτους του εργαζόμενου στη δημόσια εταιρεία. Αντιθέτως θα έπρεπε να με μονιμοποιήσουν λόγω παλαιότητας.

Μετά από αυτούς τους μήνες δουλειάς, έχω δικαίωμα να πάρω για μερικούς μήνες επίδομα ανεργίας, ένα μήνα για κάθε τρεις που έχω δουλέψει (στη Γαλλία, είναι ένας μήνα για κάθε μήνα εργασίας). Τι να κάνω; Να αποδεχθώ αυτή την παρανομία και να απεμπολήσω τα δικαιώματά μου ή να αγωνιστώ γι’ αυτά; Αποφάσισα να αγωνιστώ γι’ αυτά.

Στην ίδια θέση με εμένα βρίσκονται πολλοί συναδέλφοι/συναδέλφισσες που βρέθηκαν ή θα βρεθούν στο δρόμο. Καλώ όλους όσους πλήττονται από την Egmasa ή ενδέχεται να πληχθούν στο προσεχές μέλλον, να μοιραστείτε τον αγώνα. Αυτή η πολιτική δεν μπορεί να είναι καλή, οι διοικήσεις δηλαδή να κάνουν τις ίδιες καταχρήσεις με τις ιδιωτικές εταιρείες. Αυτό πλήττει και το δημόσιο τομέα, να έχουν δηλαδή οι εργαζόμενοι επισφαλείς συνθήκες εργασίας και οι δημόσιες υπηρεσίες να λειτουργούν με καθεστώς συμβάσεων.

Πόσοι περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να μείνουν άνεργοι για να κινητοποιηθούμε;

Πόσοι περισσότεροι άνθρωποι θα χάσουν τα σπίτια τους επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν τα στεγαστικά δάνεια;

Πόσοι περισσότεροι ανθρώποι πρέπει να περάσουν στη φτώχεια;

Φτάνει πια! Την κρίση να την πληρώσουν οι υπεύθυνοι!, Αυτοί συνεχίζουν να αυξάνουν τα κέρδη τους με τα δισεκατομμύρια που τους έχει δώσει το κράτος, δισεκατομύρια που είναι όλων μας, και τους εργαζομένους και εργαζόμενες μας πετούν στο δρόμο.

Για όλα αυτά, ζητώ την υποστήριξη των συναδέλφων και συναδελφισσών για να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματά μας ».

πηγές: http://prod.midiaindependente.org/pt/blue/2010/12/481766.shtml , http://lacgtegmasaandalucia.blogspot.com/