Μεξικό: Αντιπροσωπεία της Renault στόχος επίθεσης ενάντια στη σύνοδο των COP-16 για την κλιματική αλλαγή

σε αλληλεγγύη με τους πολιτικούς κρατούμενους σε Ελλάδα, Ελβετία, Χιλή, Μεξικό

Ακολουθεί η ανάληψη ευθύνης από το Μέτωπο Απελευθέρωσης της Γης:

Την περασμένη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, την ίδια μέρα έναρξης της Συνόδου για την κλιματική αλλαγή (COP-16) στο Κανκούν, επιτεθήκαμε στην αυτοκινητοβιομηχανία για άλλη μια φορά.
Κατασκευάσαμε έναν εκρηκτικό μηχανισμό αποτελούμενο από 4 σωλήνες ενωμένους που τους τοποθετήσαμε στα πλάγια δύο μεταλλικών δοχείων με βουτάνιο και ένα μπουκάλι που περιείχε βενζίνα, αλκοόλ και λάδι μηχανής με ένα μηχανισμό χρονοκαθυστέρησης. Ο μηχανισμός τοποθετήθηκε σε μία από τις βιτρίνες που προστάτευαν τα αυτοκίνητα πολυτελείας της αντιπροσωπείας της Renault, που βρίσκεται στο δήμο του Escatepec, στη λεωφόρο Morelos.

Όσο απομακρυνόμασταν από τον στόχο, είμασταν σε θέση όχι μόνο να δούμε την έκρηξη του μηχανισμού που τοποθετήσαμε, αλλά και να συμμετάσχουμε. Ο θόρυβος κατέστρεψε την ηρεμία της νύχτας και τα πάντα μεταμορφώθηκαν σε χάος όταν η βόμβα που εξεράγη κατέστρεψε την είσοδο της αντιπροσωπείας της Renault. Οι φλόγες, έφτασαν τα 3 μέτρα ύψος καίγοντας την ιδιοκτησία της αντιπροσωπείας.

Προηγουμένως, παρατηρήσαμε πως ο μπάτσος που βρισκόταν εντός του κτιρίου, αραχτός στην πολυθρόνα του και χαζεύοντας τηλεόραση πετάχτηκε έντρομος από τον ήχο της έκρηξης και τη θέα της φωτιάς που προκάλεσε η βόμβα που είχαμε τοποθετήσει εμείς, οι “ανήσυχοι” οικοαναρχικοί.

Για μια ακόμα φορά αψηφήσαμε την εξουσία και η επίθεσή μας έγινε αντιληπτή από πολλά διερχόμενα αυτοκίνητα που περνούσαν από την απέναντι πλευρά, από τα άτομα που περίμεναν να επιβιβαστούν στο λεοφωρείο, από ένα σωρό ταξιτζίδων που περίμεναν στην πιάτσα των ταξί, από αυτούς που τρώγανε τα σκατά ενός εστιατορίου KFC που βρίσκεται μπροστά στην αντιπροσωπεία και από τους μπάτσους που βρίσκονταν σε ένα αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες έξω από το υποκατάστημα της Bancomer, που είχαμε ήδη επιτεθεί παλαιότερα. Γελάγαμε κάτω από τις μύτες τους, ξεφτιλίζοντας για άλλη μια φορά την αστυνομία του Ecatepec, καταστρέφοντας το στόχο μας. Αυτό ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους αυτούς τους καταστροφείς της Γης και όλους εκείνους που πίστευαν πως είχαμε σταματήσει τη δράση μας….Συνεχίζουμε στους δρόμους!

Η δράση, ως συνήθως αποκρύφτηκε από τις αρχές της πόλης και από τον τύπο, μιας και τους χαλάσαμε την εικόνα της απυρόβλητης εξουσίας, σε αυτή την περιοχή του Μεξικού. Και για μια ακόμα φορά θα επιστρέψουμε να χτυπήσουμε εκ νέου. Αυτή η ιστορία δεν τελειώνει εδώ…

Με αυτή την ενέργεια καλούμε τις ομάδες, τα άτομα και όποιον άλλο θέλει στο Μεξικό ή στο εξωτερικό, να αρχίσουν να εκφράζουν όλη την εμπρηστική άρνησή τους κόντρα στη σύνοδο για την κλιματική αλλαγή που πραγματοποιείται στο Cancún με δράσεις, επιθέσεις, συνθήματα στους τοίχους, φωτιά και πέτρες. Όλοι ξέρουμε πως “οι συμφωνίες” τους, είναι απλά μια φάρσα των κρατών ώστε να εξοικονομήσουν περισσότερα κεφάλαια για την αστικοποίηση, τη βιομηχανία, την επιτάχυνση της καταστροφής του πλανήτη, τον “πράσινο” καπιταλισμό και τις νέες μπίζνες.

Όποιος πιστεύει πως αυτή η σύνοδος θα καταλήξει σε σημαντικές αποφάσεις για τον Απόλυτο Σεβασμό στη Φύση στην ολότητά της, είναι ή παραπλανημένος ή απλώς ηλίθιος.

Αφιερώνουμε την ενέργειά μας αυτή στους Έλληνες αναρχικούς Γεράσιμο Τσάκαλο και Παναγιώτη Αργυρού, στους Marco, Billy και Silvia που βρίσκονται στις ελβετικές φυλακές, στους φυλακισμένους Χιλιανούς αναρχικούς και φυσικά στους φυλακισμένους οικοαναρχικούς στο Μεξικό, Abraham, Adrian e Braulio.

Ξεκινώντας μια σειρά ριζοσπαστικών δράσεων, μεσα και έξω από τη σύνοδο των COP-16!

Φωτιά στον πολιτισμό!

Μέτωπο Απελευθέρωσης της Γης

πηγές: http://pt.indymedia.org/conteudo/newswire/3107

http://www.lahaine.org/index.php?p=17874