152 εκατομμύρια ευρώ πήραν από το κράτος τα δύο μεγαλύτερα συνδικάτα στην Ισπανία

Προδότες συνδικαλιστές

Τα δύο μεγαλύτερα συνδικάτα της Ισπανίας, UGT KAI CC.OO. έλαβαν 152 εκατομμύρια ευρώ. Είναι ένας σοβαρός λόγος για να διατηρήσουν την ”κοινωνική ειρήνη”.

Τα συνδικάτα συνεχίζουν να κάνουν ταμείο για να μπορέσουν να διατηρήσουν τις δομές τους. Μεταξύ της 1ης Ιουλίου και της 30ης Σεπτεμβρίου, οι δύο κύριες συνδικαλιστικές οργανώσεις στην Ισπανία, η Γενική Ένωση Εργαζομένων (UGT) και οι Εργατικές Επιτροπές(CC.OO.), έχουν λάβει σε επιχορηγήσεις από το Υπουργείο Εργασίας 152,272,906.39 ευρώ. Κατά το διάστημα που εγκρίθηκε αυτό το συμπαθητικό ποσό, υπουργός ήταν ο Θελεστίνο Κορμπάτσο.

Το διάστημα αυτό ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για την κυβέρνηση, την οποία τα συνδικάτα UGT και CCOO είχαν απειλήσει με κάλεσμα σε γενική απεργίας για τις 29 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, παρά την “μαλακία”, όπως περιέγραψε ο Φερνάντεθ Τόξο[1] το γεγονός ότι αναγκάστηκε να συγκαλέσει γενική απεργία, τα συνδικάτα αυτά έχουν επωφεληθεί από τη γενναιοδωρία του υπουργού, που κατά τη διάρκεια των τριών μηνών  τους δώρισε πολλά εκατομμύρια ευρώ . Έτσι, η UGT έχει λάβει από το Υπουργείο Εργασίας συνολικά 79,585,828.98 ευρώ. Το 2009 αυτά τα δύο συνδικάτα εισέπραξαν περίπου 13 εκατομμύρια ευρώ.

Η CNT είναι σήμερα το μόνο συνδικάτο στο ισπανικό κράτος που είναι εντελώς ανεξάρτητο από πολιτικές καθοδηγήσεις. Στο συνδικάτο αυτό αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις είναι οι εργαζόμενοι μέλη του συνδικάτου και όχι μια επιτροπή επαγγελματιών συνδικαλιστών. Απορρίπτει τις  χρηματοδοτήσεις από το κράτος και τα αφεντικά έτσι ώστε να διατηρήσει την οικονομική ανεξαρτησία της, και δεν αφήνει τις διαπραγματεύσεις σε χέρια μεσαζόντων.

http://www.klinamen.org/

http://madrid.indymedia.org/node/13311

To κείμενο στα ισπανικά, εδώ κι εδώ.


[1]

Γενικός Γραμματέας του πουλημένου συνδικάτου CC.OO. Η δήλωσή του λίγο πριν τη γενική απεργία: «Η γενική απεργία είναι μία μεγάλη μαλακία. Το περίεργο θα  ήταν να μας χειροκροτούσε ο κόσμος επειδή τη συγκαλέσαμε».