Στα σύνορα η Frontex κάνει πόλεμο

από αφίσα του Δεκέμβρη (στους δρόμους της Αθήνας):

στα σύνορα η Frontex κάνει πόλεμο!

Ο ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. ΚΑΙ ΟΞΥΝΕΤΑΙ.
Η έλευση μερικών εκατοντάδων «επαγγελματιών» δολοφόνων της Frontex (στις αρχές Νοεμβρίου) κινείται στο πλαίσιο αυτής της όξυνσης. Η Frontex δεν ήρθε απλά για να συλλαμβάνει ή να «επαναπροωθεί» μετανάστες στον Έβρο. Αυτήν τη δουλειά την έκαναν (και με το παραπάνω) οι Έλληνες μπάτσοι, οι συνοριοφύλακες και ο στρατός. Χιλιάδες μετανάστες το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά.
Η Frontex αυτό που ήρθε να κάνει είναι να δώσει πανευρωπαϊκή (πλέον) κάλυψη, πολιτικά και επιχειρησιακά, στον πόλεμο εναντίον των μεταναστών. Πίσω από τα high tech μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τις θερμικές κάμερες, αυτή η (αιματοβαμμένη) πραγματικότητα ξεπροβάλλει: η διαχείριση των μεταναστών με αποκλειστικά στρατιωτικούς όρους. Μ’ αυτή την έννοια, τα σύνορα αποτελούν και επίσημα πλέον πεδίο μάχης. Μιας άνισης μάχης· που ξεκινάει από την υποτίμηση της εργατικής δύναμης των πολυεθνικών προλετάριων και φτάνει μέχρι την πλήρη απαξίωση της ζωής τους, στις νάρκες του Έβρου και στον πάτο του Αιγαίου· που εκτείνεται από την Καμπούλ και την Ισλαμαμπάντ μέχρι την καρδιά των μητροπόλεων, την πλατεία Αττικής και τον Άγιο Παντελεήμονα.
Αυτή η μάχη, αυτός ο πόλεμος βρίσκονται σε εξέλιξη. Κι αν μέχρι σήμερα φαίνεται πως αφορούν (αποκλειστικά) τις ζωές των Άλλων, αυτό δεν πρόκειται να κρατήσει για πάντα. Η κρίση και οι συνέπειές της επιβεβαιώνουν αυτή την πραγματικότητα με τον πιο ωμό και βίαιο τρόπο.
Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ.

antifa community

συνεργασία antifa συλλογικοτήτων

Για την πορεία της 18ης Δεκέμβρη στο Φυλάκιο Έβρου
από Αναρχικούς-Αντιεξουσιαστές Καβάλας