Τρομο-υστερία στη Μεσόγειο με τις ευλογίες των ΗΠΑ

Παρακολουθήσεις και εξακριβώσεις στοιχείων για να επιβεβαιώσουν την ύπαρξη του «αναρχικού μεσογειακού τριγώνου»!

Το περασμένο έτος μας αποχαιρέτησε με νέες ταραχές σε διαφορετικές χώρες της Ευρώπης. Τα συμβάντα που τράβηξαν περισσότερο την προσοχή των πολιτικών και αστυνομικών ΜΜ”Ε” ήταν οι πολυάριθμες αποστολές εκρηκτικών πακέτων σε διαφορετικές πρεσβείες στην Ελλάδα και στην Ιταλία ή σε ανώτερους εκπροσώπους της ευρωπαϊκής κοινότητας, τον Νοέμβρη και τον Δεκέμβρη, κάτι που πιθανώς ενεργοποίησε τις ερευνητικές αστυνομικές ομάδες σχετικά με τους αναρχικούς, οι οποίες από το 2000 προσπαθούν να επιβεβαιώσουν τις θεωρίες τους σχετικά με το «αναρχικό μεσογειακό τρίγωνο», του οποίου τις κορυφές ή πλευρές  τις τοποθετούν στην Ιταλία, στην Ελλάδα και στην Ισπανία. Στην Ελλάδα έγιναν συλλήψεις, στην Ιταλία ανοιχτές έρευνες ενώ στην Ισπανία ενεργοποιήθηκαν τα πρωτόκολλα για την παρακολούθηση ατόμων που σύμφωνα με την ισπανική αστυνομία θα μπορούσαν να είναι αναμεμειγμένα σε τέτοιες δραστηριότητες.

Πρόσφατα στην Μαδρίτη, στις αρχές του Δεκέμβρη, ολοκληρώθηκε η Έκθεση Αναρχικού Βιβλίου και μία από εκείνες τις ημέρες, μετά από τις ομιλίες και άλλες δραστηριότητες, έγιναν εντελώς «συμπτωματικά» εξακριβώσεις στοιχείων σε κάποιους από τους παρευρισκόμενους.

Λίγες μέρες αργότερα, στην Βαρκελώνη αποκαλύφθηκε μία επιχείρηση που είχε ως στόχο τον έλεγχο και τις επαφές των ατόμων που σχετίζονται με τον αναρχικό χώρο, η οποία παρέμεινε ενεργή για πάνω από δύο εβδομάδες και που κατά τη διάρκειά της εντοπίστηκαν το λιγότερο δώδεκα ασφαλίτες που έκαναν τις παρακολουθήσεις. Είναι πιθανό ότι αυτή όπως και άλλες επιχειρήσεις συνεχίζονται και ακολουθούν τα ίχνη και άλλων ατόμων που σχετίζονται με τον αναρχικό χώρο, έτσι ώστε τις δύσκολες μέρες που έρχονται, να έχουν τις απαραίτητες πληροφορίες για να πραγματοποιήσουν και να δικαιολογήσουν περισσότερη καταστολή.

Υπάρχει περίπτωση οι εξακριβώσεις στοιχείων στην Μαδρίτη να ήταν συμπτωματικές αλλά δεν είναι κάτι που μπορούμε να αγνοήσουμε, όπως επίσης δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ένα έγγραφο που εξέδωσε η ομοσπονδιακή αστυνομία των ΗΠΑ, η οποία προσφέρει ανταμοιβές σε όσους δώσουν πληροφορίες για ακτιβιστές μιας μακράς λίστας συλλογικοτήτων, μεταξύ των οποίων βρίσκονται ,από τους οργανωτές του Earth First ή από το κίνημα διαμαρτυρίας ενάντια στο G-8, μέχρι το Democracy Now, την Έκθεση Αναρχικού Βιβλίου και τους.. συνήθεις ύποπτους Black Liberation Army και Κόμμα των Μαύρων Πανθήρων.

Η πληροφόρηση και η διαχείρισή της είναι θεμελιώδη όργανα για την ανάπτυξη της καταστολής και συμμορφώνεται στα  κριτήρια που συντάχθηκαν τον Μάρτιο του 2010 από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με την ονομασία « Εργαλείο για την αποθήκευση δεδομένων και πληροφοριών σχετικά με τις διαδικασίες της βίαιης ριζοσπαστικοποίησης », μία ονομασία που έρχεται να επιβεβαιώσει ότι περιμένουν ότι τα μέτρα των κοινωνικών περικοπών και ελευθεριών θα προκαλέσουν την  ριζοσπαστικοποίηση συγκεκριμένων τομέων της κοινωνίας, μεταξύ των οποίων των ισλαμιστών και των αναρχικών.

Η ταύτιση στη σύνταξη και στην έγκριση των μέτρων, οι ταραχές σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες και η εμφάνιση μηχανισμών ελέγχου και παρακολούθησης, δεν θα πρέπει να περάσουν απαρατήρητες, ούτε να μας αφήσουν αδιάφορους.

www.lahaine.org

To κείμενο στα ισπανικά.