ΗΠΑ, Σιάτλ: Διαδήλωση θορύβου έξω από τις φυλακές

Την Κυριακή, 6 Φλεβάρη, στις 10 το βράδυ, περίπου 40 άτομα συναντήθηκαν μπροστά στις κεντρικές φυλακές του Σιάτλ, στην 5η λεωφόρο. Στη συνέχεια, προχώρησαν κάνοντας θόρυβο με κουδούνια, κατσαρόλες, κόρνες, φωνές, ουρλιαχτά, τραγούδια κι άλλα τέτοια. Φώναζαν συνθήματα όπως “μίσος, μίσος, μίσος, το μίσος μέσα μου, όλοι οι μπάτσοι είναι μπάσταρδοι – a.c.a.b.”  και “μπάτσοι  γουρούνια  δολοφόνοι”.

Μια κάμερα παρακολούθησης σπάστηκε, ξεκολλήθηκε μια σχάρα από το χώρο του πάρκινγκ των φυλάκων, κι ένας σκουπιδοτενεκές πετάχτηκε σε μπάτσο. Επί 40 λεπτά, γινόταν πολύς θόρυβος. Πολλοί από τους κρατούμενους χτυπούσαν τα παράθυρα των κελιών τους, και εύκολα μπορούσε κάποιος να τους δει από το απέναντι πεζοδρόμιο.

Πολλοί ήρθαν να υποστηρίξουν τους φίλους τους , που νωρίς την Κυριακή του τελικού στο αμερικανικό ποδόσφαιρο, απειλήθηκαν, δέχτηκαν επιθέσεις και συνελήφθησαν από την αστυνομία  στα σπίτια τους.  Δύο από αυτούς κρατούνται με ψευδείς κατηγορίες, και ένας απελευθερώθηκε αντιμετωπίζοντας όμως και αυτός ψευδείς κατηγορίες.  Όλα αυτά, συνέβησαν ενώ υπάρχει κλιμακούμενη ένταση με το αστυνομικό τμήμα του Σιάτλ.

Αλληλεγγύη σε όλους τους φυλακισμένους συντρόφους και σε όσους αντιστέκονται στην κρατική καταστολή.

στα αγγλικά: pugetsoundanarchists.org