Ιαπωνία: Αντιμιλιταριστές συλλαμβάνονται στο Τόκιο έξω απ’την αμερικάνικη πρεσβεία

διευκρίνιση του DIY Media: Οι αναρχικοί δεν αναγνωρίζουν τη νομική δικαιοδοσία καμιάς κρατικής οντότητας, και έτσι οποιαδήποτε σύλληψη «νόμιμη» ή «παράνομη» είναι πάντα μια βίαιη απαγωγή με γραφειοκρατικά ψέματα για να καλυφθούν τα γεγονότα. Η Ιαπωνία είναι ένα σύγχρονο ολοκληρωτικό κράτος που αποτελεί έκφανση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων των ΗΠΑ. Διεθνής αλληλεγγύη με το λαό της πόλης Takae, Οκινάουα, κάτω οι ΗΠΑ!

Έκκληση αλληλεγγύης ενάντια στη σύλληψη των 2 ακτιβιστών

«Δύο ακτιβιστές συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ. Καταδικάζουμε έντονα αυτές τις αυθαίρετες και παράνομες συλλήψεις και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των δύο ακτιβιστών.

Αυτή η διαδήλωση ήταν ενάντια στην κατασκευή ενός ελικοδρομίου, μέρος της αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στο Takae, Οκινάουα. Η κατασκευή αυτή πραγματοποιείται παρά την αντίθεση του λαού της πόλης Takae. Είχαμε ζητήσει διάλογο  με την πρεσβεία των ΗΠΑ η οποία δέχτηκε να πραγματοποιηθεί στις 16:00 της 20ης Φεβρουαρίου. Η αστυνομία της περιοχής Akasaka συμφώνησε να παρεβρίσκεται κοντά στην πρεσβεία.

Όταν φτάσαμε στον τόπο του ραντεβού, οι αστυνομικές δυνάμεις δεν μας επέτρεπαν να προσεγγίσουμε την πρεσβεία, κατέφυγαν στη βία κατά 2 ακτιβιστών τους οποίους και συνέλαβαν. Όταν ένας άλλος ακτιβιστής ζήτησε από την αστυνομία για ποιους λόγους έγιναν οι συλλήψεις, είπαν ότι «ο λόγος θα δοθεί αργότερα, μετά τις συλλήψεις». Η απάντηση αυτή είναι μια συνολική άρνηση των δικαιωμάτων. Η διαμαρτυρία είναι θεμιτό και νόμιμο δικαίωμα των πολιτών στο οποίο η αστυνομία δεν μπορεί να αρνηθεί μέσω της βίας.

Μετά τις συλλήψεις, η αστυνομία αρνήθηκε στο αίτημά μας να γίνει διάλογος με την πρεσβεία, ρωτώντας μας απειλητικά αν θέλαμε να συλληφθούμε σαν τους άλλους.

Η αστυνομία εμπόδισε τους δικηγόρους να δουν τους συλληφθέντες ακτιβιστές την πρώτη ημέρα. Όλες αυτές οι ενέργειες από την αστυνομία είναι παράνομες. Η απάντηση της πρεσβείας των ΗΠΑ ήταν πως είχε κανονίσει να γίνουν οι συνομιλίες με τους πολίτες σε τοποθεσία της αστυνομίας της Akasaka.

Είναι σαφές ότι αυτές οι συλλήψεις είναι ένα μήνυμα από τις κυβερνήσεις της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ ότι οποιαδήποτε αντίθεση στις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ θα κατασταλεί με τη βία.

Καταδικάζουμε τις παράνομες συλλήψεις και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων ακτιβιστών.

Καταγγέλλουμε έντονα την παράνομη σύλληψη των 2 ακτιβιστών στις 20 Φεβρουαρίου μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιαπωνία!

*Κάλεσμα για διαμαρτυρία:
Στο αστυνομικό τμήμα της Akasaka +81-3475-0110
Στην αμερικάνικη πρεσβεία της Ιαπωνίας +81-3224-5000
Στην Ιαπωνική πρεσβεία της χώρας σας.

*Στείλτε μας τα μυνήματα αλληλεγγύης σας εδώ: ametaiq(at)gmail.com »

πηγή: http://325.nostate.net/?p=1801