Ανακοίνωση των πολιτικών κρατούμενων απεργών πείνας από τις φυλακές της Χιλής

Την Τετάρτη 2 Μαρτίου η απεργία πείνας των αναρχικών πολιτικών κρατούμενων στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Σαντιάγκο της Χιλής μπαίνει στην 10η μέρα. Ακολουθεί η ανακοίνωση που εξέδωσαν στις 25 Φεβρουαρίου και ένα μήνυμα τους που γράφτηκε την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου.

Τις πρώτες ώρες της  Δευτέρας 21 Φεβρουαρίου κοινοποιήσαμε στους δεσμοφύλακες την έναρξη της απεργίας πείνας μας. Αυτοί ,αφού ακολούθησαν τις προβλεπόμενες διαδικασίες,  μας μετέφεραν στα κελιά απομόνωσης υψίστης ασφάλειας, βάζοντας μας όλους στον ίδιο διάδρομο (τομέα). Το απόγευμα οι Καμίλο Πέρες, Πάμπλο Μοράλες, Μόνικα Καμπαλιέρο, Φρανσίσκο Σολάρ και Ροντόλφο Ρεταμάρες μεταφέρθηκαν για ακρόαση για την αναθεώρηση των ασφαλιστικών μέτρων, η οποία κατέληξε να είναι απλά άλλη μία γραφειοκρατία σε αυτήν την επαχθή διαδικασία, λόγω του ότι ο δικαστής ούτε καν διέθεσε το χρόνο για να ακούσει την Υπεράσπιση. Προφανώς η απόφασή του είχε ληφθεί εκ των προτέρων. Η προληπτική κράτηση επιβεβαιώθηκε για όλους μας σε μια συνεδρίαση που δεν διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες.

Την Τρίτη το απόγευμα δεχτήκαμε επισκέψεις από δικηγόρους από την “Λαϊκή Υπεράσπιση”  , οι οποίοι μας ενημέρωσαν για τις εξελίξεις και τις δράσεις που είχαν γίνει έξω, στο δρόμο, και μεταξύ εκείνων ξεχώρισαν τη συμμετοχή μιας ομάδας ανθρώπων αλληλέγγυων με τους κρατούμενους για την  “υπόθεση βόμβες” σε μία πορεία διαμαρτυρίας για την αύξηση των τιμών στις δημόσιες μεταφορές. Την ίδια ημέρα παραδόθηκε σε κάθε έναν από εμάς το μήνυμα που μας στάλθηκε από μια ομάδα ανθρώπων που ήταν στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας έξω από τη φυλακή προσπαθώντας να μάθουν νέα για την κατάστασή μας και αυτή τους η υποστήριξη είναι μια ζωτική ένεση ηθικού αυτές τις στιγμές, αποδεικνύοντας ότι για πολλούς η αλληλεγγύη δεν είναι μια λέξη κενή περιεχομένου.

Την Τετάρτη, όπως αναμενόταν, πληροφορηθήκαμε τα δυσάρεστα νέα ότι ανακλήθηκαν οι αποφάσεις αποφυλάκισης με περιοριστικούς όρους για τον Βινίσιο Αγκιλέρα και τον Ομάρ Ερμοσίλια και πρέπει να ξαναμπούν σε αυτό το σάπιο μέρος. Επίσης, όπως αναμενόταν, και οι δύο άρχισαν από την πρώτη στιγμή απεργία πείνας, καθιστώντας σαφές ότι συνεχίζουν τον αγώνα χωρίς αμφιταλαντεύσεις, διατεθειμένοι  να  αντέξουν τα χτυπήματα της Εξουσίας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας πληροφορηθήκαμε για τον επικοινωνιακό εκφοβισμό που πραγματοποίησε ο «εφευρετικός» εισαγγελέας Πένια προς κοντινούς μας ανθρώπους που είναι αλληλέγγυοι με μας , λέγοντας ότι μάλλον είναι υποστηρικτές της υποτιθέμενης ομάδας και ότι είναι επικείμενη η σύλληψή τους σύντομα. Πιστεύουμε ότι ο σκοπός των λεγομένων αυτών είναι να σπείρει ξανά την αβεβαιότητα και ως εκ τούτου να αποτρέψει την εξάπλωση των δράσεων (αλληλεγγύης). Ωστόσο, παρά τις προθέσεις του κυρίου Πένια, οι εκδηλώσεις ενεργής αλληλεγγύης δεν έχουν σταματήσει. Έτσι, μαθαίνουμε για την πορεία που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 200 άτομα, για τα οποία οι απειλές των Αρχών απέχουν πολύ από το να τους σταματήσουν.

Την Πέμπτη λάβαμε καλά νέα. Χάρη στις ενέργειες των δικηγόρων της “Λαϊκής Υπεράσπισης”, το 8ο Δικαστήριο Ασφάλειας κοινοποίησε στη διοίκηση των φυλακών ότι θα πρέπει να άρει άμεσα την απομόνωση μας, αφού, με την σύμφωνα με τα επιχειρήματα του, η απεργία πείνας είναι ένα δικαίωμα που δεν δικαιολογεί καμία απομόνωση, γι  αυτό και μεταφερθήκαμε στα κελιά στα οποία ήμασταν μέχρι την έναρξη της απεργίας πείνας. Παρόλο που αποτελεί ένα επίτευγμα το να βγούμε από την απομόνωση μετά από  4 μέρες, σκοπεύουμε να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι όλοι μαζί στον ίδιο τομέα τουλάχιστον μέχρι το τέλος της κινητοποίησης.

Κατά μέσο όρο κατά τη διάρκεια της απεργίας έχουμε χάσει από 4 ως 5 κιλά, αλλά διατηρούμε τις δυνάμεις μας. Γι’ αυτό κάνουμε κάλεσμα για  να ενώσουμε ιδέες και τις ενέργειες που αποσκοπούν στο να αποκαλυφθεί αυτή η φάρσα που στήθηκε από τον εισαγγελέα και η μιντιακή και αστυνομική σκευωρία.

Όχι στον αντιτρομοκρατικό νόμο, στους προστατευόμενους μάρτυρες και στις νομικές διαστροφές τους!
Λευτεριά σε όλους τους πολιτικούς κρατουμένους!

25 Φεβρουαρίου 2011

Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου θα πρέπει να αρθεί η ποινή που μέχρι σήμερα εξακολουθεί να κρατά τον Ομάρ και τον Βινίσιο στα κελιά της απομόνωσης, χωρίς φως, χωρίς προαυλισμό και επισκεπτήριο, αφού «τιμωρήθηκαν» για μια περίοδο πέντε ημερών, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους συντρόφους απεργούς πείνας, τους οποίους  απείλησαν ότι θα τους έχουν για 10 ημέρες σε αυτές τις συνθήκες,. Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη λόγω της εντολής  του 8ου Δικαστηρίου που υποχρέωσε τη διοίκηση των φυλακών  να ανακαλέσει την απόφασή της. Θυμίζουμε με σθένος ότι μόνο με τη διαρκή διάδοση (πληροφόρησης), την υποστήριξη και την κινητοποίηση μας θα καταφέρουμε να πετύχουν τους στόχους τους οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες απεργοί πείνας :

1.Άμεση απελευθέρωση
2. Λήξη της νομικής και αστυνομικής σκευωρίας
3. Άρση του αντιτρομοκρατικού νόμου που κληρονομήθηκε από τη δικτατορία και τελειοποιήθηκε από τη δημοκρατία
4. Τέλος στις παρατάσεις των κρατήσεων για διεξαγωγή έρευνας και άμεση πραγματοποίηση μιας δίκαιης δίκης

μετάφραση από: http://libertadalos14a.blogspot.com/2011/02/7mo-dia-en-huelga-de-hambre-cmunicado.html