Γαλλία: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 300 απεργούς πείνας έξω από το ελληνικό προξενείο της Λυόν στις 10 Μαρτίου

Από τις 25 Ιανουαρίου 300 μετανάστες εργάτες  βρίσκονται σε απεργία πείνας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Ο αγώνας τους είναι ο αγώνας όλων των μεταναστών και όλων των εργατών στον κόσμο.
Την Πέμπτη 10 Μαρτίου στο πλαίσιο της παγκόσμιας μέρας δράσεων αλληλεγγύης για τους 300 μετανάστες-εργάτες απεργούς πείνας στην Ελλάδα, καλείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας και καταδίκης της στάσης της ελληνικής κυβέρνησης στις 19.00 έξω από το ελληνικό προξενείο στη Λυόν (7, rue Barrème, Lyon 6e). Δράση αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί επίσης την Παρασκευή 11/3  στις 20.00 από τους Έλληνες φοιτητές και εργαζόμενους στο Atelier des Canulars (91 rue Montesquieu, Lyon 7e).

Οι μετανάστες-εργάτες απεργοί πείνας αποφάσισαν στις 7 Μαρτίου να αρνηθούν και τη λήψη αλατιού και ζάχαρης μαζί με το νερό που πίνουν. Ένα ακόμα βήμα μπροστά στην απελπισία, που προκαλεί η συστηματική άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους. Αφού τους προσέβαλε και τους εκδίωξε από τη Νομική Σχολή, αφού συκοφάντησε τον αγώνα τους και παρέπεμψε στη δικαιοσύνη 8 από τους αλληλέγγυους, η κυβέρνηση προετοιμάζεται να αφήσει 300 ανθρώπους σε απεργία πείνας να πεθάνουν. Κοντά στους 100 από τους μετανάστες έχουν ήδη νοσηλευτεί.
Αυτοί οι άνθρωποι έφτασαν στην Ελλάδα για να ξεφύγουν από τη φτώχεια, την ανεργία, τους πολέμους και τις δικτατορίες. Όπως λένε και στο κάλεσμά τους, με τις δράσεις τους θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές τους «γιατί αυτή δεν είναι μια αξιοπρεπής ζωή» και προσθέτουν: «Επιλέγουμε να πεθάνουμε εδώ για να μην αφήσουμε στα παιδιά μας τη ζωή που ζήσαμε εμείς».

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, ο κόσμος της δουλειάς και όλος ο πληθυσμός δέχονται μια επίθεση άνευ προηγουμένου. Περικοπές μισθών και συντάξεων, αύξηση των τιμών και των φόρων, απολύσεις και πάγωμα προσλήψεων. Όλα τα κοινωνικά μέτρα που κατακτήθηκαν με αγώνες έχουν ενταφιαστεί. Οι πιο επισφαλείς εργαζόμενοι και αυτοί που υποφέρουν τη μεγαλύτερη εκμετάλλευση είναι, βέβαια, τα πρώτα θύματα αυτών των επιθέσεων και της τεράστιας υποβάθμισης των συνθηκών ζωής.

Οι μετανάστες χωρίς χαρτιά που δουλεύουν στην Ελλάδα εδώ και χρόνια, και που έχουν συχνά δημιουργήσει οικογένειες, έχουν αποτελέσει μια πηγή πλουτισμού για τους εργοδότες τους και για το ίδιο το κράτος (ειδικά στην περίπτωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004). Παρ’ όλα αυτά υπόκεινται στη χειρότερη επίθεση των τελευταίων δεκαετιών και υποφέρουν τη ρατσιστική προπαγάνδα που διασπείρουν τα ΜΜΕ και τα όργανα του κράτους – που, δυστυχώς, την ασπάζεται μια μερίδα του πληθυσμού. Δεδομένου ότι η κατοχή χαρτιών συνδέεται με τη δυνατότητα για δουλειά, η άρνηση των εργοδοτών να συντάξουν συμβόλαια είχε σαν αποτέλεσμα τη μη ανανέωση της άδειας παραμονής για 150.000 εργαζόμενους. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, και εντός ενός πλαισίου άγριας καταστολής στην Ευρώπη-φρούριο η διεθνής αλληλεγγύη είναι απαραίτητη πιο πολύ από ποτέ άλλοτε.

Είναι γι’ αυτόν το λόγο που στηρίζουμε πλήρως τα αιτήματα των απεργών πείνας στην Ελλάδα σχετικά με τη νομιμοποίησή τους, τα ίσα δικαιώματα και την αναγνώριση της αξιοπρέπειάς τους. Νομιμοποίηση για όλους όσους δεν έχουν χαρτιά! Ίσα δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους και όλες τις εργαζόμενες!
Να σταματήσουν όλες οι διώξεις εναντίον των συντρόφων που έδρασαν αλληλέγγυα στους απεργούς!

Αυτή η δράση των απεργών πείνας στην Ελλάδα αντηχεί τις διαμαρτυρίες για μια εβδομάδα έξω από το κέντρο κράτησης της Vincennes σε αντίδραση στον ξυλοδαρμό ενός ατόμου από τα αστυνομικά όργανα, στις 24 Φλεβάρη.

Να ενωθούμε για να δώσουμε ένα τέρμα στην αστυνομική και κρατική καταστολή απέναντι στους μετανάστες οποιασδήποτε εθνικότητας.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ocl-lyon (Arobase) laposte.net

από rebellyon.info

No Comments “Γαλλία: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 300 απεργούς πείνας έξω από το ελληνικό προξενείο της Λυόν στις 10 Μαρτίου”