Ισπανία: Συμβολική απεργία πείνας σε αλληλεγγύη στους 300 απεργούς πείνας

Ειρηνική και Ενωτική Εξέγερση
όλων των Επισφαλών του Κόσμου

Προς όλους τους κοινωνικούς ακτιβιστές, τις οργανώσεις Ανθρωπίνων  Δικαιωμάτων και για τα Δικαιώματα των Μεταναστών, τα μη ξεπουλημένα στο Κεφάλαιο συνδικάτα και λοιπούς αξιοπρεπείς παραλήπτες αυτού του μηνύματος:

Από τη συλλογικότητα για τη Δικαιοσύνη και τα Δικαιώματα των Ανθρώπων και της Φύσης «Μας Μένει ο Λόγος», σας πληροφορούμε ότι ο Χεσούς Ίγαλδο, αυτόνομος κοινωνικός ακτιβιστής, αποφάσισε να ξεκινήσει σήμερα (Σ.τ.μ.: 7 Μάρτη) Απεργία Πείνας ως ένδειξη αλληλεγγύης στους 300 συντρόφους μετανάστες που βρίσκονται στη 42η μέρα Απεργίας Πείνας στην Ελλάδα, απαιτώντας το δικαίωμά τους στην κατοχή «χαρτιών», το δικαίωμα για διαμονή και εργασία όπως ορίζει η Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και που ατιμώρητα παραβιάζουν οι νεοφιλελεύθερες και φασιστικές κυβερνήσεις της Ε.Ε. Σύντομα θα λάβετε ένα βίντεο-δήλωση του συντρόφου μας Χεσούς σχετικά με την Απεργία Πείνας που ξεκινά.

Ζητάμε απ’ όλους σας να εξετάσετε την περίπτωση έναρξης παράλληλων Απεργιών Πείνας, ακόμη και κυκλικών, και τη δυνατότητα πληροφόρησης και προτροπής και άλλων συντρόφων μεταναστών να ξεκινήσουν Απεργίες Πείνας. Και κυρίως αυτών που έχουν συλληφθεί και κρατούνται σε Κέντρα «Υποδοχής» ή σε παρόμοιους χώρους που υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Είναι πολύ σημαντικό μιας και η ελληνική Κυβέρνηση ήδη έχει απειλήσει του συντρόφους Απεργούς μέσω της βίαιης εκκένωσης. Οφείλουμε όλοι/ες να βοηθήσουμε με ενεργό τρόπο. Τώρα είναι η στιγμή. Με μεγάλη δύναμη και θέληση έχουν ξεκινήσει ένα ειρηνικό αγώνα, ο οποίος –εάν τον στηρίξουμε όλοι- μπορεί να έχει θετικό αποτέλεσμα. Οι κυβερνήσεις τρέμουν μπροστά στην πιθανότητα αυτές οι δράσεις να αναπαραχθούν. Θυμηθείτε τη γνωστή φράση του Μαρξ, που έλεγε: «Προλετάριοι όλων των χωρών, ενωθείτε». Δε νομίζετε πια ότι πρέπει να το κάνουμε; Είμαστε η πλειοψηφία. Πόση ακόμη ταλαιπωρία, καταστολή, βασανιστήρια και θανάτους θα πρέπει να επιτρέψουμε στους λαούς μας , ώστε να πάρουμε την απόφαση να πραγματοποιήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι δράσεις συνολικές και οργανωμένες;  Σε διάφορες περιπτώσεις, ο σύντροφός μας Χεσούς  Ίδαλγο έχει αναφέρει ότι οφείλουμε να αποτινάξουμε για λίγο την αίσθηση της εργατικής τάξης και του προλεταριάτου (πολλές φορές φορτισμένες με όρους υποταγής και υποτακτικότητας) και να ξεκινήσουμε να νιώθουμε πρώτα και πάνω απ’ όλα ελεύθεροι άνθρωποι, ίσοι και χωρίς αφεντικά να μας κυριεύουν και στους οποίους κανείς δε θα υποταχθεί. Αυτό ονομάζεται αξιοπρέπεια.

Ελπίζουμε να είστε πολλοί αυτοί οι οποίοι θα συνοδεύσετε του ήρωες και αξιοπρεπείς ειρηνικούς αγωνιστές της Ελλάδας, καθώς και τον Χεσούς.

Δεν τους αφήνουμε μόνους.
Είμαστε όλοι μετανάστες
Κανένας άνθρωπος δεν είναι παράνομος.

Πηγή: Συλλογικότητα «Μας Μένει ο Λόγος»