Βαρκελώνη: Η μόνη εκκλησία που φωτίζει είναι αυτή που καίγεται

Ακολουθεί το κείμενο της ανάληψης της επίθεσης σε εκκλησία στη συνοικία της Σαρριά στη Βαρκελώνη

Τη νύχτα της Τρίτης 22 Μάρτη προς την Τετάρτη 23, μια ομάδα γυναικών πυρπολήσαμε την κεντρική πόρτα ύψους 6 μέτρων της εκκλησίας που βρίσκεται στην πλατεία της Σαρριά. Αν και στόχος μας ήταν επίσης να προκαλέσουμε υλικές ζημιές, όπως και έγινε, αυτή η δράση ήταν κυρίως συμβολική. Η εκκλησία συμβολίζει και εκπροσωπεί την ιστορική καταστολή, αλλά και τη σύγχρονη, πάνω απ’ όλα εναντίον μας ως γυναικών, αποφασίζοντας για τα σώματά μας και τις ζωές μας, τις τύχες μας και τους ρόλους μας σε αυτή την πατριαρχική κοινωνία. Δεν είναι τυχαίο που επιλέξαμε ως στόχο αυτή την μπουρζουάδικη συνοικία, όπου η παρουσία των εκκλησιαστικών θεσμών, όπως και της συντηρητικής δεξιάς είναι έντονη.

Με αυτήν τη δράση, καταθέτουμε τη δικιά μας ιδιαίτερη προσφορά στην εκκλησία και στις αξίες της: 3 λίτρα βενζίνης που κάηκαν φωτίζοντας τη σκοτεινιά της νύχτας. Θέλουμε να αφιερώσουμε αυτήν τη χειρονομία σε όλες εκείνες τις νεκρές γυναίκες από την ηθική της συγχώρεσης και της υποταγής, σε όλα εκείνα τα κακοποιημένα κορίτσια και σε όλες τις γυναίκες που δεν συμβιβάζονται με τους δοσμένους ρόλους.

Εμψυχώνουμε όλες τις εξεγερμένες της ημέρας και της νύχτας να συνεχίσουν να επιτίθενται σε αυτά τα σύμβολα της εξουσίας, γιατί είναι στο χέρι μας!

Πηγή