20 Απρίλη: Μέρα δράσεων ενάντια στην εξόρυξη

Οργανώστε δράσεις για τη Γη και τις κοινότητες
σε όλο τον κόσμο την Τετάρτη, 20 Απρίλη

Ένας χρόνος από τη διαρροή πετρελαίου
στην πλατφόρμα της BP στον Κόλπο του Μεξικού

Κοινότητες σε όλο τον κόσμο δέχονται επίθεση από εξορυκτικές βιομηχανίες που δηλητηριάζουν τις οικογένειές μας, σκοτώνουν τους αγαπημένους μας σε ώρες εργασίας και καταστρέφουν τα οικοσυστήματά μας. Δυστυχώς, η διαρροή πετρελαίου της ΒΡ ήταν μόνο μία από την ατέρμονη σειρά καταστροφών που γεννά το ισχύον οικονομικό σύστημα, το οποίο καταναλώνει ασταμάτητα τους φυσικούς πόρους του περιβάλλοντος.

Εξόρυξη (extraction) είναι η πράξη τού να λαμβάνεις αδιάκοπα χωρίς να δίνεις τίποτε πίσω. Η πρακτική αυτή αφαιρεί ζωές εργαζομένων ώστε οι εταιρείες να πλουτίζουν ανενόχλητες. Παίρνει το καθάριο νερό και τον αέρα, και μας επιστρέφει μολυσμένους ωκεανούς και το κλίμα σε χάος. Λεηλατεί το φυσικό πλούτο ολόκληρων κοινοτήτων και οικοσυστημάτων, κι αφήνει πίσω φτώχεια και οικολογικούς σκουπιδότοπους.

Για να έχουμε σταθερό κλίμα, καθαρό αέρα και νερό, πρέπει να σταματήσουμε την εξόρυξη των ορυκτών καυσίμων και άλλων «πόρων». Από την πισσώδη άμμο της Αλμπέρτα στην Ακτή του Περσικού Κόλπου, οι άνθρωποι αγωνίζονται ενάντια στην εξορυκτική βιομηχανία που έχει κηρύξει πόλεμο κατά του ίδιου του πλανήτη. Η οργάνωση Rising Tide Βόρειας Αμερικής απευθύνει κάλεσμα για μια μέρα άμεσης δράσης κατά της εξόρυξης, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη διαρροή πετρελαίου της BP.

Την 20ή Απρίλη στοχεύστε σημεία παραγωγής. Τερματίστε τη λειτουργία ενός εργοταξίου διυλιστηρίων, καταλάβετε ένα ορυχείο, εταιρικά γραφεία, αποκλείστε τις εισόδους μιας τράπεζας. Καμιά κοινότητα δεν πρέπει να είναι ζώνη-θυσία.

πηγές  extractionaction.net / noticiasanarquistas