Λυόν, Γαλλία: Λουκέτο σε στέκι των νεοναζί στο Ζερλάν

Λουκέτο στο στέκι των νεοναζί στο Ζερλάν ύστερα από απόφαση της δημοτικής αρχής της Λυόν

Δημοσιεύθηκε σήμερα (18 Μάη), η απόφαση του Δήμου της Λυόν της 16 Μάη για κλείσιμο του στεκιού «Bunker Korps Lyon», το οποίο είχε ανοίξει τον Απρίλη του 2010, κοντά στη συνοικία Jean Macé, από την ομάδα Lyon Dissident (παλιότερα Blood & Honour Lyon, δηλ. Αίμα και Τιμή της Λυόν). Το στέκι εξυπηρετούσε ως σημαντικός χώρος εξάπλωσης των φασιστικών ιδεών στη Λυόν. Δεν ξεχνάμε μεταξύ άλλων τη διασύνδεσή τους με τις βιαιότητες που διαπράχθησαν στη Villeurbanne (πόλη γειτονική της Λυόν) τον περασμένο Γενάρη (στμ. διοργάνωσαν συναυλίες σε ένδειξη  αλληλεγγύης προς τους φασίστες που είχαν φυλακισθεί για τα βίαια γεγονότα).

Το στέκι των εθνικιστών (οπαδών του Μπλοκ και της Νεολαίας Εθνικής Ταυτότητας), στην οδό Montée du Change, δε φαίνεται να απειλείται με κλείσιμο, παρά τις βίαιες επιθέσεις που σημειώθηκαν στη γύρω περιοχή και τις βιαιότητες που συνόδευσαν τη συγκέντρωσή τους στις 14 Μάη.

Δελτίο τύπου της Συλλογικότητας επαγρύπνησης 69 κατά της ακροδεξιάς σχετικά με το κλείσιμο του στεκιού των νεοναζί στο Ζερλάν
Λυόν, 18 Μάη 2011

Με απόφαση της δημοτικής αρχής, η οποία χρονολογείται από τις 16 Μάη και δημοσιεύεται σήμερα απ’ τον εκπρόσωπο του 7ου διαμερίσματος, ο Δήμος της Λυόν ανακοινώνει το κλείσιμο του στεκιού των νεοναζί «Bunker Korps/Lyon Dissident» που βρίσκεται στην οδό Ιmpasse de l’Asphalte 22, στο 7ο διαμέρισμα.

Εδώ και πολλούς μήνες ενημερώνουμε για τον πραγματικό χαρακτήρα αυτού του στεκιού και καλούμε σε κινητοποιήσεις ενάντια στην επανεμφάνιση μιας βίαιης ακροδεξιάς. Εκφράζουμε λοιπόν την ικανοποίησή μας γι’ αυτή την απόφαση που δεν οφείλεται παρά στη μεγάλη κινητοποίηση που έλαβε χώρα στη Λυόν.
Οι κινητοποιήσεις ενάντια στην ακροδεξιά παραμένουν δυστυχώς πάντα αναγκαίες, όπως δείχνουν και οι βιαιότητες του τελευταίου σαββατοκύριακου, που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια και μετά τη συγκέντρωση των εθνικιστών. Η συλλογικότητα παραμένει όσο ποτέ αποφασισμένη  για συνέχιση και ενίσχυση της δράσης της προκειμένου να πετύχει:

-το κλείσιμο και του άλλου χώρου υπόθαλψης μίσους και βίας στη Λυόν: του στεκιού των εθνικιστών “La traboule”, στην οδό Montée du Change
-την παύση όλων των φασιστικών και ρατσιστικών επιθέσεων
-την υποστήριξη των θυμάτων βίαιων επιθέσεων, με τελευταία αυτά των επιθέσεων στις γειτονιές της Croix-Rousse και Saint-Jean, το Σάββατο 14 Μάη.

Επιπλέον, η συλλογικότητα συνεχίζει τη συλλογή μαρτυριών σχετικών με τις βιαιότητες της ακροδεξιάς στη Λυόν. Μπορείτε να στείλετε τις μαρτυρίες σας στη διεύθυνση apa69@riseup.net.

Συλλογικότητα 69 για την επαγρύπνηση ενάντια στην ακροδεξιά

Πηγή στα γαλλικά: rebellyon.info

Δείτε επίσης: Γαλλία: Ας μην αφήσουμε τη Λυόν να γίνει εργαστήριο της ακροδεξιάς και των ιδεών της