Λισαβόνα, Πορτογαλία: Συγκέντρωση/Ανοιχτή μικροφωνική ενάντια στην αστυνομική βία


Παρασκευή, 3 Ιούνη, στις 18.00, στο Λάργου ντε Σ. Ντομίνγκους

Η εκμετάλλευση και η βία στους χώρους δουλειάς, στους δρόμους και στις ζωές μας δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από την εξέγερση.

Η αστυνομία, ενόσω λειτουργεί ως γραμμή άμυνας ενός συστήματος μιζέριας, δεν σταματά να πυροβολεί με όπλα εναντίον ανθρώπων, να πραγματοποιεί επιδρομές, επαναπροωθήσεις και τυχαίες εξακριβώσεις κάθε φορά όλο και πιο εύκολα και αυταρχικά.

Αν και, ιστορικά, πάντα αυτός έχει υπάρξει ο ρόλος της αστυνομίας, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το ότι βιώνουμε μια περίοδο όπου η δημοκρατία δείχνει το πραγματικό της φασιστικό πρόσωπο και πως όλο και περισσότερο πραγματοποιούνται κινητοποιήσεις και δράσεις που δεν ελέγχονται από κόμματα, συνδικάτα ή το κράτος.

Σε διαδηλώσεις, καταλήψεις, ολονυχτίες, απεργίες, δρόμους και γειτονιές αποτελεί κοινό τόπο η βία που μας ασκείται, ώστε να μην μπορούμε να ανασάνουμε και ο φόβος να μετατραπεί σε αδράνεια και απομόνωση.

Είναι σημαντικό να σπάσουμε τη σιωπή και να ξεμπροστιάσουμε όχι μόνο όσους μας επιτίθενται με σφαίρες και γκλομπ, αλλά και αυτούς που τους δίνουν τις εντολές ώστε να το πράξουν: τα αφεντικά, το κράτος και το Κεφάλαιο.

Στις 3 Ιούνη διάφορες κολεκτίβες και άτομα καλούν σε ανοιχτή μικροφωνική ενάντια στην αστυνομική βία.

Φέρτε κείμενα, τραγούδια και σκέψεις για να φωνάξουμε, να μιλήσουμε ή να τραγουδήσουμε δυνατά.

πηγή