Σάφι, Μαρόκο: 31χρονος διαδηλωτής δολοφονήθηκε από μπάτσους

Το κίνημα «20 Φλεβάρη» μετράει ένα νέο θύμα. Ο Kamal Amari, 31 ετών, εργάτης στο λιμάνι του Safi και αγωνιστής του κινήματος, πέθανε την Πέμπτη, 2 Ιουνίου, αφού ξυλοκοπήθηκε άγρια από επτά αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Σάφι στις 29 Μαΐου.

Η πόλη βρισκόταν σε ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό, ενώ πλήθος είχε συγκεντρωθεί στο νεκροτομείο για να μην μπορέσουν οι Αρχές να εξαφανίσουν το πτώμα.

O Καμάλ είναι το έβδομο θύμα της αστυνομικής θηριωδίας από τότε που ξεκίνησε το κίνημα «20 Φλεβάρη». Ο θάνατός του έρχεται να προστεθεί στη δολοφονία του Karim Chaieb στην πόλη Sefrou, αλλά και στο θάνατο πέντε νεαρών στην Alhucemas.

Απαντώντας στη σιωπή και στην απόλυτη συνένοχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη δικτατορία του Μοχάμεντ ΣΤ΄ και τα εγκλήματά του, ο λαός του Μαρόκου συνεχίζει τις κινητοποιήσεις για την ελευθερία και την αξιοπρέπειά του, ενάντια στη διαφθορά και στην τυραννία. Παρά την ύψιστη καταστολή, έχουν καλεστεί για την Κυριακή, 5 Ιούνη, συγκεντρώσεις σε περισσότερες από 100 πόλεις και χωριά του Μαρόκου.

Πληροφορίες από την ομάδα για τη Βόρεια Αφρική της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων της CGT Ισπανίας:
www.rojoynegro.info

Στην ιστοσελίδα www.cgtandalucia.org επισυνάπτονται επίσης ανακοινώσεις του κινήματος «20 Φλεβάρη» στα αραβικά, καθώς και της οργάνωσης ASDHOM («Οργάνωση για τα δικαιώματα στο Μαρόκο», με έδρα στη Γαλλία) στα γαλλικά.

Πολύ σκληρό βίντεο για το θάνατο του Kamal Amari

Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση – Διεθνείς Σχέσεις
Unión Sindical Libertaria – Relaciones Internacionales