Μόσχα: Εμπρηστική επίθεση κοντά σε σταθμό της Τροχαίας

Τα ξημερώματα της 7ης Ιούνη 2011 ένας εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη κοντά σε σταθμό της Τροχαίας νότια της Μόσχας.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από αναρχικούς. Ακολουθεί η ανάληψη ευθύνης:

Κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί γιατί να στοχεύσουμε την Τροχαία. Μερικοί πιστεύουν πως η Τροχαία δε χτυπά και δε βασανίζει συλληφθέντες, πως δεν εισβάλλει στα σπίτια μας και πως δεν ενεργεί εναντίον αθώων… Είναι αλήθεια όμως όλα αυτά;

Στη Ρωσία η Τροχαία πρόσφατα ξυλοκόπησε ένα μοτοσικλετιστή που μετέφερε την έγκυο γυναίκα του στο νοσοκομείο. Ένας αστυνομικός της Τροχαίας πυροβόλησε έναν έφηβο… Η Τροχαία στη Ρωσία αποτελεί ένα από τα πιο στυγερά τμήματα των δυνάμεων ασφαλείας και ένα από τα πλέον διεφθαρμένα.

Προετοιμάσαμε λοιπόν μια μικρή εκδικητική πράξη. Ένας εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούμενος από ένα μπαλόνι με ευφλεκτο αέριο τοποθετημένο σε ένα δοχείο γεμάτο με κάρβουνο, το οποίο στη συνέχεια πυρπολήσαμε. Μπορείτε να διαπιστώσετε τα αποτελέσματα στο βίντεο.

Από την επίθεση αυτήν κανείς δεν τραυματίστηκε (βέβαια, μπάτσος είχε την ευκαιρία του, επιχειρώντας να σβήσει τη φωτιά). Επιλέξαμε πολύ προσεκτικά το σημείο και την ώρα της επίθεσης, ώστε να μην τραυματιστεί κανένας περαστικός ή κάποιος επιβαίνων σε αυτοκίνητο απ’ αυτά που θα περνούσαν από εκεί (κοντά στο σημείο επίσης δεν υπάρχουν σπίτια).

Η έκρηξη, που έγινε στις 4.30 το πρωί, προκάλεσε έναν εκκωφαντικό θόρυβο και έσπειρε τον πανικό στους μπάτσους.

Ας τους κάνουμε να πληρώσουν! Ας δημιουργήσουμε ένα δίκαιο κόσμο!

Καταπιεσμένα αδέρφια μας, ενωθείτε στον αγώνα για την ελευθερία!

Από την πορτογαλική μτφρ. του πρακτορείου αναρχικών ειδήσεων (ana)
Πληροφορίες στα ρωσικά εδώ