Μπελλιντσόνα, Ελβετία, 19, 20, 22 Iούλη 2011: Δίκη των Billy, Costa, Silvia

Αλληλεγγύη και συνενοχή με τους κατηγορουμένους! Άμεση απελευθέρωση στους Μάρκο, Σίλβια, Κόστα, Μπίλλυ!

Αλληλεγγύη και συνενοχή με τους κατηγορουμένους!

Ορίστηκαν οι ημερομηνίες της δίκης των Μπίλλυ, Κόστα και Σίλβια στην Μπελλιντσόνα. Η κύρια ακροαματική διαδικασία διεξάγεται την Τρίτη, 19 Ιούλη, που θα συνεχιστεί προαιρετικά την Τετάρτη, 20 Ιούλη, ενώ η ετυμηγορία θα εκδοθεί την Παρασκευή, 22 Ιούλη.

Ύστερα από τουλάχιστον ένα χρόνο προφυλάκισης, με συνεχείς μεταγωγές, περιορισμούς και λογοκρισία της αλληλογραφίας τους, ο κρατικός κατασταλτικός μηχανισμός θα αποπειραθεί να επιφέρει ένα ακόμη χτύπημα στους τρεις συντρόφους, που κατηγορούνται για: προπαρασκευαστικές ενέργειες για από πρόθεση εμπρησμό εναντίον τού υπό κατασκευή κέντρου ερευνών νανοτεχνολογίας της IBM και για απόκρυψη, μεταφορά και διακίνηση χωρίς άδεια εκρηκτικών υλών.

Αυτός ο κατασταλτικός ελιγμός δε στοχεύει μονάχα στους διωκόμενους συντρόφους, αλλά κι εναντίον όλων εκείνων που αρνούνται το παρόν στάτους κβο και γι’ αυτό νιώθουν την άμεση αναγκαιότητα να επιτεθούν και ν’ ανατρέψουν την υπάρχουσα τάξη, θεωρώντας τις άμεσες δράσεις ως θεμελιώδες βήμα του αγώνα για την ελευθερία ενάντια στην κοινωνία τού σήμερα. Ένα σενάριο που δοκιμάστηκε ήδη πριν από χρόνια, όταν έπληξαν τον Μάρκο Καμένις [Marco Camenisch] επιδιώκοντας να εκφοβίσουν και τον ίδιο και το κίνημα αντίστασης στα πυρηνικά. Ένα μάταιο χτύπημα: Ο Μάρκο, ακόμα και φυλακισμένος, ποτέ δε λύγισε και συνέχισε να αγωνίζεται, εμφορούμενος από επαναστατικό κι εξεγερμένο πνεύμα!

Σήμερα με αυτήν την επίθεση πιστεύουν ότι μπορούν να συνθλίψουν τον αγώνα ενάντια στις νέες τεχνολογίες (βιοτεχνολογία, νανοτεχνολογία), ένας αγώνας που μέχρι πρότινος δεν ήταν πολύ δραστήριος στην Ελβετία, ωστόσο μετά τη σύλληψη των τριών συντρόφων εξαπλώθηκε και ριζοσπαστικοποιήθηκε στο πλαίσιο των αγώνων της κοινωνικής κριτικής.

Σύμφωνα με την επιθυμία της ανατροπής του υπάρχοντος και βάσει του κοινού αισθήματος που εμψυχώνει την αλληλεγγύη μας στους Μπίλλυ, Κόστα και Σίλβια, καλούμε σε κινητοποίηση για παρουσία στο δικαστήριο, προκειμένου να κάνουμε σαφές πως οποιαδήποτε επίθεση σε συντρόφους είναι επίθεση ενάντια σε όλους/όλες που αγωνίζονται με πάθος για την απελευθέρωση από το κράτος και τον καπιταλισμό!

Να είμαστε όλοι/όλες στην αίθουσα κι έξω από το δικαστήριο, στο πλευρό των Μπίλλυ, Κόστα και Σίλβια.

Για να μην αφήσουμε την αλληλεγγύη να γίνει μια στείρα λέξη, αλλά να εξασφαλίσουμε ότι οι σκέψεις μας αντανακλώνται στα μάτια και στις πράξεις μας. Αυτά τα μάτια που λάμπουν στη σκέψη της λευτεριάς και γεμίζουν με αίμα και οργή στη σκέψη όλων των συντρόφων που το κράτος έχει αιχμαλωτίσει και κρατάει μακριά απ’ τον αγώνα, και στις δράσεις αυτές που μας φέρνουν κοντά με τους συντρόφους ομήρους του εχθρού.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΠΙΛΛΥ, ΚΟΣΤΑ ΚΑΙ ΣΙΛΒΙΑ!
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΜΑΡΚΟ ΚΑΜΕΝΙΣ!

αναρχικοί και αναρχικές

πηγή

βλ. και silviabillycostaliberi

No Comments “Μπελλιντσόνα, Ελβετία, 19, 20, 22 Iούλη 2011: Δίκη των Billy, Costa, Silvia”