Στρασβούργο: Δράση αλληλεγγύης ενάντια στο Ελληνικό Προξενείο

Υπάρχουν οι Αγανακτισμένοι, υπάρχουν και οι Εξεγερμένοι

 

Αναλαμβάνουμε τη δράση που έλαβε χώρα στο Ελληνικό Προξενείο του Στρασβούργου, στη Λεωφόρο των Βοσγίων, το οποίο καλύψαμε με κόκκινη μπογιά, κόκκινη όπως το αίμα που κάνει να κυλήσει η κρατική καταστολή ενάντια στον εξεγερμένο λαό στην Ελλάδα, στον οποίον εκφράζουμε την απόλυτη, άμεση και απεριόριστη αλληλεγγύη μας. Γύρω στα εκατό τρικάκια-ανακοινώσεις με το κείμενο που ακολουθεί μοιράστηκαν στο εν λόγω σημείο.

Αλληλεγγύη στους εξεγερμένους λαούς και σε όλους τους επαναστατημένους

Στην Ελλάδα, όπως και αλλού, ο τρόμος του κατασταλτικού κράτους πάει χέρι χέρι με τις αρπακτικές επιθέσεις του Κεφαλαίου. Στην ανεργία, την αβεβαιότητα, τη μιζέρια και την καθημερινή επιβίωση ο ελληνικός λαός απαντά μέσω των απαλλοτριώσεων, του κινήματος «Δεν πληρώνω», των καταλήψεων δημόσιων κτηρίων, των συγκρούσεων, των βίαιων απεργιών, των λαϊκών συνελεύσεων, της αλληλέγγυας αυτοοργάνωσης.

Η κοινωνική εξέγερση, λαϊκή και γενικευμένη, ξεκίνησε τον Ιούνη του 2011 μέσα από τις καταλήψεις των κτηρίων των νομαρχιών και των δημαρχείων, ενώ η αστυνομία της εξουσίας προχώρησε σε επιδρομές, συλλήψεις, επιθέσεις, λιντσαρίσματα, αιματηρή καταστολή σε συνεργασία με στρατευμένους φασίστες.

Αυτή η εξέγερση είναι και δική μας.

Αντίσταση ενάντια σε αυτό το θανατηφόρο σύστημα που καταρρέει και που θέλει να μας συμπαρασύρει στην πτώση του.

Εδώ όπως παντού,
Ας ψοφήσουν όλες οι εξουσίες,
Ζήτω η εξέγερση!

Ομάδα Mary Read – 1η Ιούλη 2011

Πηγή: le jura libertaire