Χιλή: Ανάληψη ευθύνης για εμπρηστικές επιθέσεις στη γη των Μαπούτσε

Ακολουθεί η προκήρυξη:

Προς την κοινή γνώμη, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο:

Σε σχέση με τις τελευταίες πράξεις αντίστασης στο Λαφκέν Μάπου [Lafken Mapu], σημερινή επαρχία του Αραούκο [Arauco], διακηρύσσουμε τα ακόλουθα:

Πρώτον: Αναλαμβάνουμε την ευθύνη του εμπρησμού και της ολοκληρωτικής καταστροφής ενός σπιτιού ιδιοκτησίας ενός γουίνκα [winka] (σφετεριστής της γης των Μαπούτσε στη γλώσσα τους), στο Κοϊουέκο [Coihueco] στην περιοχή της λίμνης Λιέου-Λιέου [Lleu-Lleu].

Αναλαμβάνουμε επίσης την ευθύνη του εμπρησμού και της ολοκληρωτικής καταστροφής μιας κατασκήνωσης των δυνάμεων του δασικού σώματος πυρόσβεσης του Δάσους του Αραούκο και την επίθεση εναντίον 4 φορτηγών υλοτομίας που βρίσκονταν στην πληρωμένη υπηρεσία της φάρμας Λα Φορτούνα [La Fortuna], στο Ουεντελολέν [Huentelolen] της λίμνης Λανάλουε [Lanalhue].

Δεύτερον: Με αυτές τις δράσεις επικυρώνουμε τη δέσμευσή μας στον αγώνα και στην αντίσταση ενάντια στις επενδύσεις σε δασικές εκτάσεις, στις εξορύξεις, στα τσιφλίκια και τις ενεργειακές επενδύσεις καθώς και στη δράση των ντόπιων και πολυεθνικών εταιρειών στην προγονική γη των Μαπούτσε.

Τρίτον: Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατούμενων Μαπούτσε και την επιστροφή των προγονικών μας εδαφών της γης των Μαπούτσε.

Με τους ήρωές μας, Leftraru, Lemun, Catrileo, Collío και άλλους, με την αξιοπρέπεια των κρατούμενων και διωκόμενων αγωνιστών μας, βαδίζουμε προς την Εθνική Απελευθέρωση των Μαπούτσε.

O ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

Όργανο της Εδαφικής Αντίστασης Λαφκέντσε
[Órgano de Resistencia Territorial Lafkenche]
Συντονιστικό Μαπούτσε Αραούκο Μαγέκο
[Coordinadora Mapuche Arauco Malleco]
ORT-CAM

πηγή