Γερμανία: Λευτεριά στον Detlef Maag!

Νωρίς τα ξημερώματα της Παρασκευής, 10 Ιούνη 2011, μυστικοί αστυνομικοί σε ποδήλατα σταμάτησαν δύο συντρόφους (επίσης σε ποδήλατα) στη συνοικία του Μοάμπιτ στο Βερολίνο. Μετά από έλεγχο που τους έγινε και αφού βρέθηκαν στην κατοχή τους πυροσβεστήρες και μαύρα ρούχα, καθώς και υπολείμματα στάχτης στα χέρια τους, οι δύο σύντροφοι μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα. Η κατηγορία μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν ο εμπρησμός διαφόρων αυτοκινήτων πολυτελείας σε μια σειρά συνοικιών του Βερολίνου.

Και οι δύο σύντροφοι αρνήθηκαν να καταθέσουν παρά τους τραμπουκισμούς κατά τη διάρκεια της ανάκρισης από τα όργανα του LKA [Landeskriminalamt, Κρατικό Γραφείο Ερευνών], και φαίνεται πως μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχαν επαρκή ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον τους. Ο ένας σύντροφος αφέθηκε ελεύθερος, ενώ ο Ντέτλεφ Μάαγκ (γνωστός στους φίλους και συντρόφους του ως Ντετ) παρέμεινε υπό κράτηση, κατηγορούμενος για μια άλλη απόπειρα εμπρησμού το πρωί της 16ης Μάη, αυτήν τη φορά εναντίον μιας BMW στο Φρήντριχσαϊν [Friedrichshain]. Τα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία επιχειρείται η εμπλοκή του Ντετ στην πράξη της απόπειρας εμπρησμού βασίζονται σε μια σειρά φωτογραφιών που τράβηξε ένας γείτονας από το παράθυρό του. Τη μέρα της σύλληψης του Ντετ, η αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι του και υποτίθεται πως βρήκε ρούχα που ταιριάζουν με αυτά στις φωτογραφίες.

Αφού αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος λόγω του «σταθερού κοινωνικού του περιβάλλοντος», ο Ντετ φυλακίστηκε εκ νέου, σχεδόν αμέσως, και βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στα μπουντρούμια της φυλακής του Μοάμπιτ. Περνάει 23 ώρες τη μέρα σε ένα κελί για δύο άτομα, όχι μεγαλύτερο από 9 τετραγωνικά μέτρα. Του παρέχεται ένα τρισάθλιο πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό και δεν του επιτρέπεται περισσότερο από μια ώρα περπάτημα στην αυλή. Δικαιούται ένα ή δύο τηλεφωνήματα τη βδομάδα και επισκέψεις 2 φορές το μήνα, με ανώτατο όριο επισκεπτών κάθε φορά τα 3 άτομα.

Ο Ντετ έχει μια 15χρονη κόρη και κάτω από τις συνθήκες εγκλεισμού που επιβάλλονται σε αυτόν και κάθε άλλον κρατούμενο μπορεί να τη δει μάξιμουμ 2 φορές το μήνα, πίσω από ένα μακρύ τραπέζι και ένα πολυεστερικό διαχωριστικό που καθιστούν τη φυσική επαφή πολύ δύσκολη.

Μπορεί ωστόσο να λαμβάνει απεριόριστο αριθμό γραμμάτων, καρτών και πακέτων σε οποιαδήποτε γλώσσα, και από τη στιγμή που βρίσκεται φυλακισμένος έχει γράψει πάνω από 200 απαντήσεις. Μιλάει και γράφει άπταιστα αγγλικά και έχει ζητήσει κείμενα και φυλλάδια της Jean Weir και του Alfredo Bonanno.

Παρακαλείστε να του γράψετε στην παρακάτω διεύθυνση:

Detlef Maag
Alt-Moabit 12a
10559 Berlin
Buchnummer: 1593/11

πηγή: anarchistnews.org