Κάτω Σαξονία, Γερμανία: Εμπρηστική επίθεση εναντίον βιομηχανικού συγκροτήματος πτηνοτροφικών μονάδων

Εμπρηστική επίθεση σε υπό κατασκευή βιομηχανικό συγκρότημα μονάδων κοτόπουλων πάχυνσης πραγματοποιήθηκε στις 2.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου, 16 Ιούλη. Η μία εκ των δύο βιομηχανικών μονάδων, μεγέθους 1.600 τετραγωνικών μέτρων, καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ η φωτιά στη δεύτερη σβήστηκε έχοντας προηγουμένως προκαλέσει μικρές υλικές ζημιές. Παρ’ όλα αυτά, το βράδυ της Κυριακής η εστία, που φαινομενικά είχε σβήσει, αναζωπυρώθηκε υποχρεώνοντας την πυροσβεστική να επιστρέψει. Σύμφωνα με καθεστωτικά μέσα, οι ζημιές από τον εμπρησμό υπερβαίνουν τα 500.000 ευρώ.

Το εν λόγω συγκρότημα θα αποτελούσε το όγδοο από τα συγκροτήματα της περιοχής που προμηθεύουν κοτόπουλα στο σφαγείο του Βήτζε [Wietze]. Κινητοποιήσεις ενάντια στις βιομηχανικές πτηνοτροφικές μονάδες στην περιοχή είχαν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένης της κατάληψης από ακτιβιστές του οικοπέδου, στο οποίο θα ξεκινούσε η κατασκευή των συγκεκριμένων μονάδων, τον Αύγουστο του 2010. Μετά από κατασταλτική επιχείρηση, οι ακτιβιστές είχαν απομακρυνθεί ώστε να ξεκινήσει η απρόσκοπτη κατασκευή του πτηνοτροφείου.

Στην προκήρυξη ανάληψης ευθύνης που στάλθηκε ανώνυμα στην ιστοσελίδα Bite Back αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Τη νύχτα της 16ης Ιούλη 2011 πυρπολήσαμε ένα συγκρότημα βιομηχανικών μονάδων ανάμεσα στο Αλφέσσε και το Ύφινγκεν. Οι νόμιμες μέθοδοι και η κατάληψη του οικοπέδου δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την κατασκευή του. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να σταματήσουμε τη δολοφονία, προτού αρχίσει, ήταν να κάψουμε τις βιομηχανικές μονάδες…

Θεωρούμε πως δράσεις όπως η συγκεκριμένη είναι απαραίτητες. Ο καθένας θα έπρεπε να σκεφτεί ποια δράση κρίνει πως είναι η καλύτερη και να προσέχει ώστε κανένα ζωντανό πλάσμα να μην κινδυνέψει λόγω κάποιας δράσης.

Με συνέπεια ενάντια στο σάπιο σύστημα, προχωράμε στην αντίσταση».

πηγή: liberaciontotal.lahaine.org