Μπάρι, Ιταλία: Αιτούντες πολιτικό άσυλο συγκρούονται με τις δυνάμεις καταστολής

Εκατοντάδες πρόσφυγες συγκρούστηκαν τη Δευτέρα, 1 Αυγούστου, κοντά σε ένα κέντρο κράτησης μεταναστών στο Μπάρι της νότιας Ιταλίας ζητώντας να τους χορηγηθεί πολιτικό άσυλο. Οι διαδηλωτές έστησαν φλεγόμενα οδοφράγματα και εκσφενδόνισαν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των μπάτσων οι οποίοι απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και ριπές αληθινών πυρών στον αέρα. Οι εξεγερμένοι διέλυσαν τις εγκαταστάσεις του κέντρου κράτησης  και μπλόκαραν μια κεντρική οδική αρτηρία και τις σιδηροδρομικές γραμμές για αρκετές ώρες. Συνολικά 30 άτομα συνελήφθησαν ενώ δεκάδες ήταν και οι τραυματισμοί.

Σύμφωνα με τα καθεστωτικά μέσα* οι μετανάστες και πρόσφυγες επέστρεψαν στο κέντρο κράτησης μετά από τις διαβεβαιώσεις τοπικών αξιωματούχων πως οι Αρχές θα μεριμνήσουν για τα αιτήματά τους ως την επόμενη Τετάρτη.

Συγκρούσεις έλαβαν χώρα και την προηγούμενη Δευτέρα στην πόλη της Ίζολα ντι Κάπο Ριτζούτο [Isola di Capo Rizzuto] στο νότο της Καλαβρίας, όπου 30 αιτούντες πολιτικό άσυλο συγκεντρώθηκαν έξω από ένα κέντρο κράτησης μεταναστών και απέκλεισαν ένα κεντρικό δρόμο. ένας μπάτσος τραυματίστηκε ελαφρά ενώ 2 άτομα συνελήφθησαν.

Οι χτεσινές συγκρούσεις αποτελούν τις τελευταίες μιας σειράς εξεγέρσεων Αφρικανών προσφύγων που έχοντας κατορθώσει να διαφύγουν  και από την κόλαση της Λιβύης βρίσκονται στα κέντρα κράτησης στην Ιταλία.

Οκτώ μπάτσοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων σε ένα κέντρο κράτησης μεταναστών έξω από τη Ρώμη το προηγούμενο Σάββατο. Οι αιτούντες πολιτικό άσυλο έβαλαν φωτιά σε στρώματα και εκσφενδόνισαν μπουκάλια εναντίον των δυνάμεων καταστολής.

Αντίστοιχες σκηνές εκτυλίχτηκαν την προηγούμενη βδομάδα σε ένα κέντρο κράτησης στη Σικελία, όπου 300 περίπου διαδηλωτές έκλεισαν ένα δρόμο και πυρπόλησαν τις εγκαταστάσεις-φυλακές.

* το μεταφράσαμε από clandestinenglish
αλλά η είδηση προέρχεται από καθεστωτικά ΜΜΕ
βλ. και anarchypress