Σαντιάγο, Χιλή: Επίθεση σε υποκατάστημα της τράπεζας Santander

Ακολουθεί η προκήρυξη ανάληψης ευθύνης:

Τη νύχτα της 31ης Ιούλη καταστρέψαμε με ένα σφυρί και πέτρες την πρόσοψη του υποκαταστήματος της τράπεζας Σανταντέρ επί της συμβολής των οδών 10 ντε Χούλιο και Ράουλι στο Σαντιάγο.

Η επιλογή του συγκεκριμένου στόχου δεν ήταν τυχαία αν και οποιαδήποτε τράπεζα θα μπορούσε να αποτελέσει στόχο επίθεσης. Η τράπεζα Σανταντέρ μας κίνησε το ενδιαφέρον να της επιτεθούμε για κάποιους συγκεκριμένους λόγους. Εκτός του ότι είναι ανακατεμένη στο εμπόριο όπλων και στους πολέμους, θα πρέπει να προστεθεί το ότι χρηματοδοτεί τις εταιρείες Εντέζα [Endesa (Enel)] και Κολμπούν [Colbún], συνιδιοκτήτριες του ΥδροΑϊσέν [HidroAysen], του υδροηλεκτρικού κατασκευαστικού σχεδίου, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται η κατασκευή 5 υδροηλεκτρικών σταθμών στην Παταγονία καθώς και η κατασκευή ενός μεγάλου αυτοκινητόδρομου υψηλής ταχύτητας. Το εν λόγω σχέδιο θα προκαλέσει την καταστροφή εκατοντάδων εκταρίων άγριας φύσης και συνακόλουθα το χαμό της ζωής χιλιάδων άγριων ειδών.

Επίσης δεν αποτελεί σύμπτωση το γεγονός πως πάνε δύο μήνες από τον τραυματισμό του συντρόφου Τορτούγα κατά τη διάρκεια της απόπειράς του να τοποθετήσει εμπρηστικό μηχανισμό σε ένα υποκατάστημα κοντά σε αυτό που επιτεθήκαμε. Σύντροφε, αυτή η πράξη απελευθέρωσης έγινε για σένα. Δύναμη!

Η λογική του χρήματος πάνω από τη ζωή είναι αυτό που απορρίπτουμε και πολεμάμε ξεκάθαρα. Ούτε μας ενδιαφέρει η ψεύτικη υποστήριξη σύμφωνα με την οποία η Γη θεωρείται «πλούτος» τον οποίο θα έπρεπε να συλλογιστούμε με τουριστικούς σκοπούς ή πως περιοχές όπως ο νότος αποτελούν τόπους διαφυγής από τη φρενίτιδα της πόλης. Η Γη πρέπει να γίνεται σεβαστή και αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε, με οποιοδήποτε κόστος.

Για να ζήσουμε μια ελεύθερη ζωή είναι απαραίτητο να καταστρέψουμε τα συστήματα της κυριαρχίας. Είναι εδώ που κάθε ενσυνείδητος άνθρωπος θα έπρεπε να επιχειρήσει να κάνει κάτι, να δράσει υπερασπιζόμενος τη Γη, έναντι της τόσης καταστροφής. Δράσεις σαν αυτήν που πραγματώσαμε δε φρενάρουν την επιβλάβεια του συστήματος από μόνες τους, αλλά ως διευρυμένο σύνολο μεθόδων για έναν ίδιο σκοπό. Αν και το παρόν είναι δυσμενές, δε θα σταματήσουμε να προσπαθούμε ξανά και ξανά.

Ειδικούς χαιρετισμούς στους Μπίλλυ, Κόστα και Σίλβια, που πρόσφατα καταδικάστηκαν σε περισσότερα από 3 χρόνια φυλάκισης γιατί επιχείρησαν να πραγματώσουν μια υπέροχη πράξη. Κουράγιο συντρόφια· αυτό δεν έχει λήξει ακόμα.

Χαιρετισμούς στο Μάρκο Καμένις [Marco Camenisch], στα μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς και σε όσους διώκονται για την ίδια υπόθεση, στους Γουόλτερ Μποντ [Walter Bond], Αντριάν Μαγκνταλένο [Adrian Magdaleno], Μπράουλιο Ντουράν [Braulio Duran] και επίσης τους διωκόμενους για την υπόθεση βόμβες και ειδικότερα στους φυγάδες Ντιέγο Ρίος [Diego Ríos] και Γκαμπριέλα Kουριλέμ [Gabriela Curilem].

Αυτή είναι μια νέα αρχή…

Μέτωπο Απελευθέρωσης της Γης

πηγή: culmine